Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana 83. sednica Opštinskog veća opštine Negotin
83. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Održana 83. sednica Opštinskog veća opštine Negotin

Na danas održanoj, 83. sednici Opštinskog veća opštine Negotin, kojom je predsedavao Vladimir Veličković, predsednik Opštine Negotin, razmatrano je 17 predloga odluka i rešenja.

Članovi veća su usvojili Odluku o konverziji potraživanja Opštine Negotin u trajni ulog u kapitalu „NIP Kompanija Borba” AD Beograd, na osnovu Zaključka Vlade Republike Srbije. Utvrđeno je i nekoliko odluka koje se tiču rada Predškolske ustanove „Pčelica”– predlog Odluke o usvajanju Izveštaja o radu za radnu 2019/20, predlog Rešenja o izmeni rešenja o imenovanju članova UO PU „Pčelica” i predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Godišnji plan rada ustanove za radnu 2020/21. godinu.

Na današnjoj sednici je utvrđen predlog Odluke o radnom vremenu ugostiteljskih, trgovinskih i zanatskih objekata na teritoriji opštine Negotin, kojom se radno vreme ugostiteljskih objekata za pružanje usluge ishrane, pića i napitaka određuje do 24:00 časa, noćnih barova od 21:00 do 03:00 časa posle ponoći, trgovina na malo sa prehrambenim asortimanom od 06:00 do 24:00 časa, neprehrambenim od 06:00 do 21:00, apoteka od 07:00 do 24:00 i benzinskih stanica od 00:00 do 24:00 časa. Usvojene su odluke o obrazovanju Saveta za bezbednost saobraćaja na putevima na teritoriji opštine Negotin, kao i o imenovanju predsednika i članova Saveta za bezbednost saobraćaja.

Većnici su, nakon razmatranja, utvrdili i predloge odluka o izmeni i dopuni odluke o stipendiranju studenata i učenika srednjih škola, kao i usvajanju Programa energetske efikasnosti opštine Negotin od 2020–2023. godine. Danas su utvrđena rešenja o davanju saglasnosti JKP „Badnjevo” na šestu izmenu i dopunu sistemaztizacije radnih mesta, zatim na odluku Nadzornog odbora preduzeća o utvrđivanju valute plaćanja varijabilnog i fiksnog dela iznosa po obračunima za narednu grejnu sezonu, kao i o utvrđivanju cena komunalnih usluga uz povećanje cena vode, smeća i kanalizacije u iznosu od 20 procenata. Sa novim povećanjem cene usluga za iznošenje smeća, kanalizaciju i utrošenu vodu biće i dalje niže od ostalih u okruženju.

Jednoglasno su utvrđeni predlozi rešenja o davanju saglasnosti za programe rada sa finansijskim planom za 2021. godinu Muzeja Krajine i Istorijskog arhiva Negotin, o izmeni rešenja o imenovanju Komisije za stipendiranje studenata i učenika srednjih škola opštine Negotin, kao i predlog Rešenja o imenovanju Stručnog tima za davanje koncesije za linijski prevoz putnika u prigradskom saobraćaju.

Na kraju sednice donet je Zaključak o utvrđivanju predloga odluke o matičnom području na teritoriji opštine Negotin kojom se predviđa formiranje jednog matičnog područja u odnosu na osam dosadašnjih. Razlog određivanja jednog matičnog područja je jer je 77,25 procenata izdatih izvoda u 2019. godini izdato u matičnom području Negotin, (a takva tendencija je primetna i prema mesečnom broju izdatih izvoda u 2020.godini zaključno sa septembrom), a ostatak u ostalih sedam matičnih područja, što ukazuje na očiglednu orijentaciju stanovništva da izvode pribavljaju u matičnom području Negotin, odnosno u administrativnom sedištu opštine, koje je predloženo ovom odlukom za jedino matično područje.

Možda će Vas zanimati

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 13.01.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – sreda, 13.01.2021.ZAJEČARNa osnovu 83 novoobrađena PCR i AG …

ZAokret019 — Pres-konferencija

ZAokret 019: Zaječar će uskoro biti selo, ako ljudi nastave da se iseljavaju

Pokret građana „ZAokret 019” održao je konferenciju za medije, na kojoj je kritikovao ovdašnju vlast, …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica