ВестиОдржана 83. седница Општинског већа општине Неготин

Одржана 83. седница Општинског већа општине Неготин

83. седница Општинског већа општине Неготин

На данас одржаној, 83. седници Општинског већа општине Неготин, којом је председавао Владимир Величковић, председник Општине Неготин, разматрано је 17 предлога одлука и решења.

Чланови већа су усвојили Одлуку о конверзији потраживања Општине Неготин у трајни улог у капиталу „НИП Компанија Борба” АД Београд, на основу Закључка Владе Републике Србије. Утврђено је и неколико одлука које се тичу рада Предшколске установе „Пчелица”– предлог Одлуке о усвајању Извештаја о раду за радну 2019/20, предлог Решења о измени решења о именовању чланова УО ПУ „Пчелица” и предлог Решења о давању сагласности на Годишњи план рада установе за радну 2020/21. годину.

На данашњој седници је утврђен предлог Одлуке о радном времену угоститељских, трговинских и занатских објеката на територији општине Неготин, којом се радно време угоститељских објеката за пружање услуге исхране, пића и напитака одређује до 24:00 часа, ноћних барова од 21:00 до 03:00 часа после поноћи, трговина на мало са прехрамбеним асортиманом од 06:00 до 24:00 часа, непрехрамбеним од 06:00 до 21:00, апотека од 07:00 до 24:00 и бензинских станица од 00:00 до 24:00 часа. Усвојене су одлуке о образовању Савета за безбедност саобраћаја на путевима на територији општине Неготин, као и о именовању председника и чланова Савета за безбедност саобраћаја.

Већници су, након разматрања, утврдили и предлоге одлука о измени и допуни одлуке о стипендирању студената и ученика средњих школа, као и усвајању Програма енергетске ефикасности општине Неготин од 2020–2023. године. Данас су утврђена решења о давању сагласности ЈКП „Бадњево” на шесту измену и допуну системазтизације радних места, затим на одлуку Надзорног одбора предузећа о утврђивању валуте плаћања варијабилног и фиксног дела износа по обрачунима за наредну грејну сезону, као и о утврђивању цена комуналних услуга уз повећање цена воде, смећа и канализације у износу од 20 процената. Са новим повећањем цене услуга за изношење смећа, канализацију и утрошену воду биће и даље ниже од осталих у окружењу.

Једногласно су утврђени предлози решења о давању сагласности за програме рада са финансијским планом за 2021. годину Музеја Крајине и Историјског архива Неготин, о измени решења о именовању Комисије за стипендирање студената и ученика средњих школа општине Неготин, као и предлог Решења о именовању Стручног тима за давање концесије за линијски превоз путника у приградском саобраћају.

На крају седнице донет је Закључак о утврђивању предлога одлуке о матичном подручју на територији општине Неготин којом се предвиђа формирање једног матичног подручја у односу на осам досадашњих. Разлог одређивања једног матичног подручја је јер је 77,25 процената издатих извода у 2019. години издато у матичном подручју Неготин, (а таква тенденција је приметна и према месечном броју издатих извода у 2020.години закључно са септембром), а остатак у осталих седам матичних подручја, што указује на очигледну оријентацију становништва да изводе прибављају у матичном подручју Неготин, односно у административном седишту општине, које је предложено овом одлуком за једино матично подручје.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб