Timočka Timočka
Početna / Vesti / Održana sednica Štaba za vanredne situacije grada Zaječara
Sednica Štaba za vanredne situacije grada Zaječara
Foto: zajecar.info

Održana sednica Štaba za vanredne situacije grada Zaječara

Danas, 22. januara, u velikoj sali Gradske uprave održana je redovna sednica Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, kojom je predsedavala zamenica komandanta Štaba, zamenica gradonačelnika, Marina Milić.

Posle utvrđivanja kvoruma prešlo se na rad u vezi 1. tačke dnevnog reda, aktuelne problematike pojave, registrovanja i proglašenja opštine Kladovo zaraženim (inficiranim) područjem od zarazne bolesti afrička kuga svinja kod divljih svinja, od strane Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede, Uprave za veterinu Beograd.

Zamenica komandanta Štaba za vanredne situacije grada Zaječara Marina Milić je rekla da na teritoriji grada Zaječara ne postoji zabeležen slučaj pojave ove bolesti i da je Štab dužan da preduzme sve preventivne mere u slučaju eventualne pojave afričke kuge svinja.

Posle konstruktivne rasprave učesnika, članova Štaba za vanredne situacije grada Zaječara, donet je Zaključak o određivanju parcela za eventualni ukop svinja izloženih afričkoj kugi svinja, kao i Zaključak o angažovanju ljudi koji će u slučaju pojave afričke kuge svinja na teritoriji grada Zaječara, biti angažovani oko fizičkih radova na izvođenju i prenošenju životinja iz štala i dvorišta.

Članovi štaba su jednoglasno doneli i Zaključak o angažovanju Javno komunalnih preduzeća u slučaju pojave AKS i Zaključak o formiranju Stručno-operativnog tima koji će biti u stalnom kontaktu sa Upravom za veterinu.

Možda će Vas zanimati

Republika Srbija — COVID-19

U Srbiji ukupno 2.200 zaraženih od korona virusa, 7 novih smrtnih slučajeva

U Republici Srbiji je do 15:00 časova 6. aprila 2020. godine registrovano ukupno 2.200 potvrđenih …

Zaječar — Opština — Centar

GU Zaječar: Kancelarija za dozvole za kretanje u vreme policijskog časa u Zaječaru

Gradska uprava Zaječar će, u saradnji sa Centrom za socijalni rad, od utorka, 7. aprila …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica