Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Одржана седница Штаба за ванредне ситуације града Зајечара
Седница Штаба за ванредне ситуације града Зајечара
Фото: zajecar.info

Одржана седница Штаба за ванредне ситуације града Зајечара

Данас, 22. јануара, у великој сали Градске управе одржана је редовна седница Штаба за ванредне ситуације града Зајечара, којом је председавала заменица команданта Штаба, заменица градоначелника, Марина Милић.

После утврђивања кворума прешло се на рад у вези 1. тачке дневног реда, актуелне проблематике појаве, регистровања и проглашења општине Кладово зараженим (инфицираним) подручјем од заразне болести афричка куга свиња код дивљих свиња, од стране Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде, Управе за ветерину Београд.

Заменица команданта Штаба за ванредне ситуације града Зајечара Марина Милић је рекла да на територији града Зајечара не постоји забележен случај појаве ове болести и да је Штаб дужан да предузме све превентивне мере у случају евентуалне појаве афричке куге свиња.

После конструктивне расправе учесника, чланова Штаба за ванредне ситуације града Зајечара, донет је Закључак о одређивању парцела за евентуални укоп свиња изложених афричкој куги свиња, као и Закључак о ангажовању људи који ће у случају појаве афричке куге свиња на територији града Зајечара, бити ангажовани око физичких радова на извођењу и преношењу животиња из штала и дворишта.

Чланови штаба су једногласно донели и Закључак о ангажовању Јавно комуналних предузећа у случају појаве АКС и Закључак о формирању Стручно-оперативног тима који ће бити у сталном контакту са Управом за ветерину.

Можда ће Вас занимати

Јесен, лишће, девојка

Данас претежно облачно и хладније, у неким деловима мешовите падавине, на планинама снег

У већем делу Србије претежно облачно и хладније, на југозападу, југу и истоку Србије у …

Јесен, лишће

Тмуран јесењи дан пред нама, највиша дневна температура до 11 степени

У Србији ујутро хладно, понегде слаб мраз и магла. Ујутро и преподне на северозападу, а …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница