Тимочка КрајинаЗајечарОдржани 6. „Дани Гамзиградске Бање”

Одржани 6. „Дани Гамзиградске Бање”

Одржани 6. „Дани Гамзиградске Бање”

У Гамзиградској Бањи је јуче, по шести пут, одржана манифестација традиционалног народног стваралаштва „Дани Гамзиградске Бање”.

У културно-уметничком програму учествовали су КУД-ови: „Ромулијана” из Гамзиграда, „Божур” из Звездана, „Шљивар” из Шљивара, „Зоран Гајић” из Рготине и „Слога” из Вражогрнца.

Титула „Лепотица Гамзиградске Бање“ ове године је припала Вили Антонини Милисављевић из Вражогрнца. За прву пратиљу је проглашена Сара Сандуловић из Вражогрнца, а за другу пратиљу Маша Ћурчија из Звездана.

Током дана кувана је рибља чорба а приређена је и изложба традиционалне трпезе.

Манифестацију је организовала Установа Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” у сарадњи са Туристичком организацијом града Зајечара и Месном заједницом Гамзиградска Бања, а покровитељ је и овог пута био Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,736ПратилацаЛајкуј
4,360ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб