VestiOmladina SPS-a u Zaječaru obeležila Svetski dan borbe protiv HIV-a

Omladina SPS-a u Zaječaru obeležila Svetski dan borbe protiv HIV-a

Omladina SPS-a u Zaječaru — Svetski dan borbe protiv HIV-a

Povodom Svetskog dan borbe protiv HIV-a, 1. decembra, omladina Socijalističke partije Srbije delila je flajere, prezervative i propagandni materijal na Trgu oslobođenja u Zaječaru.

Snežana Radosavljević, koordinatorka Socijalističke omladine Srbije za Zaječarski okrug rekla je da na ovaj način žele da daju svoj doprinos obeležavanju Svetskog dan borbe protiv HIV-a.

Snežana Radosavljević — koordinatorka Socijalističke omladine Srbije za Zaječarski okrug

„Ovde na štandu delimo edukativni materijal i prezervative, jer nam je cilj da ukažemo na značaj prevencije borbe protiv side. Ovakave akcije smo organizovali i ranije, pa smo tako prošle godine imali štand u Boljevcu, ove godine smo u Zaječaru, a nadamo se da ćemo naredne u nekom drugom gradu na teritoriji našeg okruga”, istakla je Snežana Radosavljević.

Omladina SPS-a u Zaječaru — Svetski dan borbe protiv HIV-a

Takođe, Radosavljević je ukazala i na to da je veoma važno da se u što većoj meri podigne svest stanovnika, a pogotovu mladih o značaju prevencije i testiranja na HIV.

„Hoćemo da proširimo svest mladih da se zaštite i da uvek imaju na umu koje su to mere prevencije borbe protiv side. Važno je da se mladi kontrolišu, testiraju i vode računa o sebi, kao i da izbegavaju rizična ponašanja”, dodala je Radosavljević.

Omladina SPS-a u Zaječaru — Svetski dan borbe protiv HIV-a

Svetski dan borbe protiv side se održava svakog 1. decembra. Ovaj dan se obeležava od 1988. godine. Tog dana se iskazuje podrška za ljude koji su HIV pozitivni i članove njihovih porodica.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,340PratilacaLajkuj
4,210PratilacaZaprati
1,264PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub