ВестиОмладина СПС-а у Зајечару обележила Светски дан борбе против ХИВ-а

Омладина СПС-а у Зајечару обележила Светски дан борбе против ХИВ-а

Омладина СПС-а у Зајечару — Светски дан борбе против ХИВ-а

Поводом Светског дан борбе против ХИВ-а, 1. децембра, омладина Социјалистичке партије Србије делила је флајере, презервативе и пропагандни материјал на Тргу ослобођења у Зајечару.

Снежана Радосављевић, координаторка Социјалистичке омладине Србије за Зајечарски округ рекла је да на овај начин желе да дају свој допринос обележавању Светског дан борбе против ХИВ-а.

Снежана Радосављевић — координаторка Социјалистичке омладине Србије за Зајечарски округ

„Овде на штанду делимо едукативни материјал и презервативе, јер нам је циљ да укажемо на значај превенције борбе против сиде. Овакаве акције смо организовали и раније, па смо тако прошле године имали штанд у Бољевцу, ове године смо у Зајечару, а надамо се да ћемо наредне у неком другом граду на територији нашег округа”, истакла је Снежана Радосављевић.

Омладина СПС-а у Зајечару — Светски дан борбе против ХИВ-а

Такође, Радосављевић је указала и на то да је веома важно да се у што већој мери подигне свест становника, а поготову младих о значају превенције и тестирања на ХИВ.

„Хоћемо да проширимо свест младих да се заштите и да увек имају на уму које су то мере превенције борбе против сиде. Важно је да се млади контролишу, тестирају и воде рачуна о себи, као и да избегавају ризична понашања”, додала је Радосављевић.

Омладина СПС-а у Зајечару — Светски дан борбе против ХИВ-а

Светски дан борбе против сиде се одржава сваког 1. децембра. Овај дан се обележава од 1988. године. Тог дана се исказује подршка за људе који су ХИВ позитивни и чланове њихових породица.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб