VestiOrganizovana prezentacija usluge stanovanje uz podršku za žrtve trgovine ljudima i programa...

Organizovana prezentacija usluge stanovanje uz podršku za žrtve trgovine ljudima i programa ekonomsko osnaživanje za žene u Zaječaru

Centar za socijalni rad „Zaječar” i Udruženje građana „Atina” Beograd — Prezentacija

Danas je u organizaciji Centra za socijalni rad „Zaječar”i Udruženja građana „Atina” iz Beograda, organizovana prezentacija usluge stanovanje uz podršku za (potencijalne) žrtve trgovine ljudima i programa ekonomsko osnaživanje za žene u sali zaječarskog centra.

Prezentaciji su prisustvovali stručni radnici centara Zaječar, Bor i Knjaževac.

Prezentaciju je držala Lidija Đorđević master socijalnog rada, koja je istakla da je Udruženje građana „Atina” pre godinu dana licencirala uslugu stanovanja uz podršku i da je usluga namenjena (potencijalnim) žrtvama trgovine ljudima, prvenstveno ženama i devojčicama starosti od 15 i više godina.

Za godinu dana, ukupno je bilo na smeštaju 23 lica ženskog pola. Od tog broja 5 maloletnih i 18 punoletnih lica. Najmlađa žrtva imala je 16 godina, a najstarija 55. Po vrstama ekploatisanosti izdvaja se seksualna eksploatacija, to je evidentirano kod 10 žrtava, 6 žrtava je bilo prinuđeno na brak, 4 višestruko eksploatisane, ostale tri vrbovane za radnu eksploataciju i prošnju.

Ovom prezentacijom stručni radnici centara dobili su priliku da se upoznaju sa upućivanjem na korišćenje usluge, neophodnoj proceduri, vremenskim okvirom i drugim značajnim detaljima vezanim za uslugu kao i postignutim pozitivnim rezultatima nakon godinu dana realizovanja usluge.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,024PratilacaLajkuj
4,100PratilacaZaprati
1,239PratilacaZaprati
160PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx