Тимочка КрајинаЗајечарОвог викенда пред публиком у Зајечару филмови "Баба Јага", "Руски конзул", "48...

Овог викенда пред публиком у Зајечару филмови „Баба Јага“, „Руски конзул“, „48 сати и један минут“

Биоскопске пројекције – Зајечар

Филмови „Баба Јага“, „Руски конзул“ и „48 сати и један минут“ наћиће се на биоскопском репертоару Центра за културу у Котлујевцу у Зајечару, овог викенда (од 22. до 24. марта 2024.).

Од 16:00 сати, на репертоару је анимирани филм за децу „Баба Јага“.

„У бајковитом краљевству, у колиби крај мочваре живи риђокоса вештица Јага заједно са својим мачком проналазачем и веселим кућним вилењацима. Да би постала боља вештица потребна јој је Књига чаролија, коју је пре много година украла зла чаробница Беладона. Једног дана, неочекивана посета принцезе Сафир нуди Јаги прилику да се обрачуна са својим заклетим непријатељем.“

Од 18:00 сати, биће приказиван домаћи филм „Руски конзул“.

Филм редитеља Мирослава Лекића, према роману Вука Драшковића „Руски конзул”, на филмско платно доноси причу која нас враћа у ’70. године, које се могу сматрати кључним тренутцима косовске кризе, која ће дефинисати будући суживот Срба и Албанаца на Kосову.

„Главни јунак филма, српски доктор Илија Југовић по казни добија премештај болницу у Призрену. Ту упознаје професора историје Љуба Божовића – РУСKОГ KОНЗУЛА, наизглед психијатријског пацијента који тврди да ће ускоро ’Русија опет постати Русија, а Kосово ће опет бити српско’. Против Божовића се окрећу локални албански моћници, сепаратисти. Они покушавају да иселе Божовића, али у његову заштиту стаје доктор Југовић.”

Глумци: Жарко Лаушевић, Небојша Дугалић, Паулина Манов, Светозар Цветковић, Висар Висхка, Даница Радуловић, Нада Мацанковић, Mensur Safqiu, Enver Petrovci, Љубиша Савановић, Петар Зекавица. Режисер: Мирослав Лекић.

Од 20:30 сати, на репертоару је домаћи филм „48 сати и један минут“.

„Породична идила бива уништена отмицом петогодишње Лене. Изјава дежурног полицајца да се деца обично појаве до јутра, као оправдање за непокретање истраге док не прође 48 сати, разбесни Алекс и присили је да се сама упути на улице Београда, у лавиринт страха и непознатог. Због дезоријентације и незања језика Алекс почиње да губи наду, све док се исечци из новина и дечији цртеж мистериозно не појаве на њеном кућном прагу и постану јој главна смерница. Супруг, Стивен, оспори Алексине сулуде сумње да су њихови најближи пријатељи заслужни за Ленин нестанак и посаветује је да попије већ преписане лекове, да не би дошла у хаотично стање у ком је била након очеве смрти. Алекс доживљава још веће разочарање када на вратима угледа полицију и докторку Јелену, која наводи да пацијенте са клиничком депресијом треба рано лечити и хоспитализовати. Занемарујући Алексин захтев да погледају видео снимак који је пронашла код пријатељице, где Лена вришти за помоћ, лекари је насилно затварају у психијатријску болницу, где је дрогирају до те мере да заборавља све информације које је имала о потенцијалним отмичарима. Упркос наизглед непремостивим препрекама, Алекс не одустаје од веровања да ће пронаћи своју малу принцезу, али да ли ће њена траума смањити број киднаповања у Београду и имати јачину да промени овај нехумани закон чекања од 48 сати?“

Глумци: Радивоје Буквић, Наташа Нинковић, Марина Ћосић, Бранка Пујић, Клара Хрвановић, Вања Ејдус. Режисер: Sonia Alexa.

Карте по цени од 350 динара могу се купити на дан пројекције на билетари Центра за културу у Котлујевцу, од 15:00 сати.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб