Вести"Паклени" дан, највиша дневна температура до 40 степени

„Паклени“ дан, највиша дневна температура до 40 степени

Град Зајечар: Центар

У Србији сунчано и веома топло. Послеподне уз изоловани развој облачности ређа појава краткотрајних пљускова и грмљавине. Ветар слаб, јужни и југозападни. Најнижа температура од 15 до 23, а највиша од 35 на северу до 40 степени на југу Србије.

У Зајечару сунчано и веома топло. Ветар слаб до умерен, јужни и југозападни. Минимална температура 21, максимална дневна око 38 степени. Другог дана викенда ведро, сунчано и топлије. Најнижа температура 20, највиша до 41 степен.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Услед очекиване биометеоролошке ситуације нарочит опрез се препоручује кардиоваскуларним болесницима.

Метеоропатске реакције могу бити изражене у виду променљивог расположења и главобоље.

У најтоплијем делу дана се свима саветује избегавање дужег боравка на отвореном, као и адекватна заштита од сунца. У саобраћају је неопходна повећана пажња.

АМСС

Саобраћај у Србији је додатно појачан на ауто-путевима ка Бугарској, Македонији, Хрватској и Мађарској, саопштио је Ауто-мото савез Србије (АМСС).

Због појачаног саобраћаја на наплатним станицама код Суботице и Стара Пазове пролази се успорено.

Велики број возила очекује се и на ауто-путу Милош Велики због чега може бити успореног проласка и на наплатној рампи код Прељине.

АМСС препоручује да се због високих температура избегава вожња у најтоплијем делу дана.

На граничним прелазима нема задржавања теретних возила, док путничка углавном чекају око сат, осим на Хоргошу и Прешеву где су задржавања око два сата.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб