Тимочка КрајинаЗајечарПочела израда Стратегије развоја социјалне политике Града Зајечара

Почела израда Стратегије развоја социјалне политике Града Зајечара

Фото: ТОЦ Зајечар

ТОЦ је у Сокобањи организовао радионицу за писање Стратегије развоја социјалне политике Града Зајечара, у периоду од 11. до 13. марта 2024. године.

Циљ радионице био је да Радна група за израду Стратегије развоја социјалне политике Града Зајечара започне процес израде овог важног документа.

У оквиру пројекта Теренски рад у заједници, важна компонента пројекта било је и заговарање код Градске управе Зајечар да се у партнерству ради на покретању поступка израде стратегије социјалне заштите Града Зајечара. Најпре је Градска управа Зајечар формирала Радну групу сачињену од релевантних инстуција и оганизација које раде у систему социјалне заштите или раде са корисницима социјалних услуга на локалу. Након тога уследили су састанци и радионица у оквиру којих је Радна група започела израду овог важног планског документа какав је Стратегија социјалне политике Града Зајечара.

Током три дана радионице, радна група је радила на дефинисању циљних група које би требало да обухвати Стратегије, као и на дефинисању потреба, али и расположевих и потребних ресурса када је у питању социјална заштита. Такође, током радионице рађено је и на изради SWOT анализе, те препознавању снага, слабости, претњи и могућности у Зајечару, када је у питању социјална политика и сви њени актери и услуге у Зајечару. Након ове анализе, радна група се фокусирала на дефинисање стратешких циљева, али мера које ће произаћи из тих стратешких циљева и бити саставни део будуће Стратегије развоја социјалне политике града Зајечара. У оквиру рада радне групе током радионице радило се и на излиставању потенцијалних активности које би кроз акциони план биле саставни део овог важног планског документа.

Након што радна група финализује нацрт документа Стратегије за развој социјалне политике Града Зајечара, овај документ ће бити приложен и грађанима на увид кроз јавну расправу, у оквиру које и све заинтересоване стране могу дати коментаре на документ уколико сматрају да нешто у њему недостаје. О овом процесу грађани ће бити инфромисани и кроз ТОЦ-ове канале комуникације, сајт и друштвене мреже ТОЦ-а, а биће обавештени и медији како би информација дошла до што већег броја заинтересованих грађана.

Стратегија развоја социјалне политике Града Зајечара део је заговарачког процеса који ТОЦ ради у оквиру програма „Теренски рад у заједници“, а који ТОЦ и реализује у партнерству са Градом Зајечаром.

Пројекат „Теренски рад у заједници“ финансира Европска унија преко програма ЕУпро плус.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,399ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб