ВестиПочеле Летње радионице у зајечарској библиотеци

Почеле Летње радионице у зајечарској библиотеци

Матична библиотека „Светозар Марковић” Зајечар: Летње радионице

У Матичној библиотеци „Светозар Марковић” у Зајечару почеле су са радом Летње радионице за основце. Око стотинак деце ће, за четири недеље колико радионице трају, имати прилике да науче да сликају, програмирају и да боље савладају енглески и немачки језик.

Матична библиотека „Светозар Марковић” Зајечар: Летње радионице

Прво је почела ликовна радионица, у оквиру које су деца са уметником Мирком Стокићем осликала мурал на таблама у дворишту библиотеке.

Бобан Ђорђевић — директор Матичне библиотеке „Светозар Марковић” Зајечар

„Ове радионице радимо већ неколико година, али због короне, прошле године су изостале. То су радионице немачког, енглеског језика, ликовне радионице и биће радионица програмирања. Све радионице би требало да трају до поласка деце у школу, до краја августа. Радионице су намењене деци основних школа. Кренули смо са ликовном радионицом, у оквиру које су деца са ликовним уметником Мирком Стокићем осликала мурал на таблама које су постављене на зиду у дворишту. Зајечарска библиотека наставиће са реализацијом својих активности до краја 2021. године”, каже Бобан Ђорђевић, директор Матичне библиотеке „Светозар Марковић” Зајечар.

Радионице се реализују у сарадњи са Едукативним центром „НС Про”.

Јоргованка Ђокић — Едукативни центар „НС Про”

„Наш Едукативни центар ’НС Про’ годинама уназад организује бесплатне едукативне радионице енглеског и немачког језика. Ове године проширили смо ту понуду на ликовне радионице и програмирање. На обострано задовољство, ове године сарађујемо са Матичном библиотеком ’Светозар Марковић’ у Зајечару. Све ово се организује с циљем да сва деца имају једнак приступ образовању и да што квалитетније проведу свој летњи распуст. Пријава деца је трајала до 30. јуна, а сва деца могла су да се пријаве путем друштвених мрежа, путем броја телефона који је био истакнут и путем анкете која је подељена у школама. Кроз радионице ће проћи стотинак деце за четири недеље, колико су планиране радионице”, поручила је Јоргованка Ђокић, Едукативни центар „НС Про”.

Матична библиотека „Светозар Марковић” Зајечар: Летње радионице

Радионице су почеле 6. јула, а наредне недеље биће одржане радионице немачког језика, док су радионице енглеског језика и програмирања планиране за август. Трајање једне радионице је сваког радног дана у току једне недеље. Слободна места, за све заинтересоване основце, остала су још за радионице енглеског и немачког језика.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,762ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб