ВестиПочеле пробе дечје представе „Мачак у чизмама” у зајечарском театру

Почеле пробе дечје представе „Мачак у чизмама” у зајечарском театру

Народно позориште Тимочке Kрајине „Зоран Радмиловић”

У зајечарском театру почеле су пробе на сцени дечје представе „Мачак у чизмама”, по тексту и у режији Спасоја Ж. Миловановића. Улоге су поверене: Предрагу Грбићу, Вујадину Милошевићу, Сањи Недељковић, Ирени Станковић, Браниславу Мијатовићу, Габријелу Бећаревићу и Викторији Арсић. Kостим: Снежана Kовачевић, сценски покрет и кореограф: Даница Ничић.

Према речима редитеља Спасоја Ж. Миловановића, ова представа настала по мотивима бајке Шарла Пероа, разликује се од осталих утолико што кореспондира са овим временом и покушава да деци исприча причу о добру и злу: „Наш мачак у чизмама је отеловљење добра, односно продужена рука доброг. То добро је прича о нечем што не познаје прошлост, садашњост и будућност већ читаво време третира као могућност да се учини добро дело. С друге стране наше зло је биће које покушава да завлада светом и потчини га неким својим правилима и фокус је на томе на који начин обични људи пристају на зло, пристају на правила игре која се косе са здравим разумом и са нормалним животом.”

„Kоначно, као и свака бајка и ова бајка је припрема деце за улазак у свет онакав какав јесте, који се састоји од доброг и од злог и од могућности да свако од нас изабере прави пут. Дубоко смо уверени да је у том избору највећи квалитет живота могућност да свако од нас изабере добро и често нам је потребна додатна сила која ће да нас погура ка доброј ствари. Надам се да ће деца то схватити. Награда је да живимо срећно до краја живота, баш као и у правој бајци, било да је награда принц или принцеза или шта год да нам се понуди као награда за добро дело које чинимо, а у сваком случају то јесте љубав.”, додао је редитељ.

Премијера представе „Мачак у чизмама” планирана је 18. априла, на отварању 10. Међународног дечјег фестивала „ЗајеЧАР”.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб