ВестиПочиње сезона купања на градском базену у Зајечару: На дан отварања улаз...

Почиње сезона купања на градском базену у Зајечару: На дан отварања улаз бесплатан

Припреме за почетак сезоне купања на градском базену у Зајечару

Сезона купања на градском базену на зајечарској Краљевици почиње у среду, 1. јула, уколико то временски услови дозволе, саопштено је данас у Јавном комуналном предузећу „Тимок – одржавање”. Припреме за пријем посетилаца су завршене, а према речима надлежних, због епидемије корона вируса, током трајања купалишне сезоне биће примењене све адекватне мере.

Почиње сезона купања на градском базену у Зајечару

Упркос напорима да сезона купања на градском базену у Зајечару почне око 15. јуна, какав је био случај прошле године, овогодишње временске прилике нису биле наклоњене, па ће капија базена бити отворена у среду, 1. јула, када ће улаз за све посетиоце бити бесплатан. Због актуелне епидемиолошке ситуације, лежаљке на базену биће постављене на растојању од метар и по, након коришћења биће одмах дезинфиковане, а препорука је, да се након изласка из воде, држи социјална дистанца од два метра.

Љубиша Трифуновић —  в.д. директора ЈКП „Тимок – одржавање”

„Припреме базена за почетак још једне купалишне сезоне полако улазе у завршницу. Осим уређења и фарбања шкољке великог и малог базена, извршен је ремонт пумпи за филтрирање воде, као и расвета око, и у самом базену. Плато се још увек уређује, постављају се сунцобрани и лежаљке, а њихово коришћење је и ове године бесплатно. Оно што је новина, због актуелне епидемиолошке ситуације, је да ће лежаљке бити постављене на растојању од метар и по, док је, након изласка из воде, препорука да се држи социјална дистанца од два метра”, рекао је Љубиша Трифуновић, в.д. директора ЈКП „Тимок – одржавање”.

Почиње сезона купања на градском базену у Зајечару

Почиње сезона купања на градском базену у Зајечару

Као и до сада, за проверу исправности воде биће задужен Завод за јавно здравље „Тимок” у Зајечару, који ће једном у десет дана, вршити анализу воде.

Почиње сезона купања на градском базену у Зајечару

„И ове године, као што је то био случај и претходних година, зајечарски ’Завод’ ће пратити и анализирати исправност воде, а сва неопходна хемијска средства за третирање воде су већ набављена. Када је у питању безбедност купача, о томе ће бринути спасиоци који ће бити распоређени у две смене, како не би дошло до неке нежељене ситуације”, додао је Трифуновић.

Почиње сезона купања на градском базену у Зајечару

Током сезоне купања, дневна улазница ће коштати 150 динара, недељна ће износити 900, док је за децу до седам година, улаз бесплатан.

Почиње сезона купања на градском базену у Зајечару

Пријаве за Школу пливања почињу од 1. јула, а заинтересовани родитељи децу могу да пријаве на број телефона 060/16-52-001. Цена Школе је 3.000 динара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,400ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб