Тимочка КрајинаБорПотписан уговор између града Бора и компаније „Зиђин Мајнинг” о одржавању путева...

Потписан уговор између града Бора и компаније „Зиђин Мајнинг” о одржавању путева у Метовници

Потписан уговор између града Бора и компаније „Зиђин Мајнинг” о одржавању путева у Метовници
Фото: Град Бор

У сали Градске управе у Бору потписан је уговор између града Бора и компаније „Зиђин Мајнинг” о одржавању путева у Месној заједници Метовница.

По пројекту „Безбедан повратак кући” компанија „Зиђин Мајнинг” биће одговорна за радове на одржавању саобраћајница како би се мештанима села Метовница омогућило безбедно учешће у саобраћају. Годишња инвестиција износиће 13 милиона динара, што је укупно око 40 милиона динара за трогодишњи период, на колико је уговор и потписан.

„Част ми је и задовољство што сам данас имао прилику да први пут потпишем документ који је везан за сарадњу између наших гостију из Кине и села Метовница. Сигуран сам да ћемо се сви заједно наредних година радовати лепим стварима, желим да се гости из Кине на нашој земљи и у нашем окружењу осећају пријатно. Да будемо спокојни и мирни, да не дође до сукоба, до било каквих неспоразума јер морамо их решавати а то је уједно и наша обавеза. Држава Србија је уложила и улагаће много више у овај крај, и наша намера је да све оно што је држава потписала буде јавно презентовано, да се сви заједно трудиомо да зелени рудник заживи”, истакао је Миливоје Јаношевић, заменик градоначелника града Бора.

„Захваљујемо се компанији ’Зиђин Мајнинг’ на ономе што су до сада урадили у селу. Потписивањем уговора добили смо обећање да ће се одржавати путеви у селу у наредне три године. Сада можемо рећи да имамо пријатеља на ког можемо да се ослонимо. Верујем да ћемо и у будуће, уз подршку Градске управе, у што краћем року решавати све настале проблеме у селу”, рекао је Дејан Марковић, председник МЗ Метовница.

„У првој половини године уложено је 5 милиона динара у радове на обнови саобраћајница у селу Метовница. Као кинеска компанија која послује у Србији, свесни смо тога да су људи из руралних подручја емотивно везани за место у ком су рођени и где су одрасли. Трудићемо се да у будуће побољшамо квалитет путне инфраструктуре у селима. Зато смо одлучили да овај пројекат назовемо ’План Зиђина за одржавање путева – Безбедан повратак кући’. Годишња инвестиција износиће 13 милиона динара, што је укупно око 40 милиона динара за трогодишњи перион на колико је уговор и потписан”, поручио је Gan Yonggang, заменик генералног директора компаније „Зиђин Мајнинг”.

Добра пракса одржавања блиских контаката и добрих односа са локалним заједницама и људима из свих сфера друштва биће настављена и у наредном периоду, како би заједно створили један леп заједнички дом, закључено је на састанку.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб