ВестиПотписан уговор за јавно осветљење у Зајечару

Потписан уговор за јавно осветљење у Зајечару

Потписивање уговора за јавно осветљење у Зајечару

Јуче је потписан уговор између Града Зајечара и предузећа „Петрол” д.о.о. Београд, које је део корпорације „Петрол ад Љубљана”, приватног партнера за замену, рационализацију и одржавање дела система јавног осветљења.

Бошко Ничић — градоначелник Зајечара

„Град Зајечар плаћа око 5,3 милиона динара месечно последњих годину дана за јавну расвету у граду и селима из буџета Града. То је на годишњем нивоу близу 64 милиона, што није мало. Ради се о 9.200 светиљки. Ми планирамо да то још проширимо. Први на реду је Грљански пут, од болнице до Грљана, а неопходно је и јавну расвету спровести до села Велики Извор, што ће бити врло брзо размотрено. Цена коју је партнер одредио за проширење креће се око 300 до 350 евра по бандери. Значи рачуни ће и даље бити око 5,3 милиона, колико су и сада, али ће рачуни реални за струју много падати и том разликом у цени ми ћемо уствари отплаћивати оно што људи буду улагали у јавно-приватно партнерство”, истакао је градоначелник Зајечара Бошко Ничић.

Потписивање уговора за јавно осветљење у Зајечару

Потписивање уговора за јавно осветљење у Зајечару

Корпорација „Петрол ад Љубљана” у овај посао кренуће за месец до месец и по дана, каже Урош Бидер, директор ове компаније у Србији.

Урош Бидер — директор компаније „Петрол” д.о.о. Београд

„Потписивање овог уговора донеће значајну промену у јавном осветљењу на територији Зајечара. Ово ће резултирати тиме да након шест месеци засија нова расвета, која ће се с јесени и током зиме показати у пуном сјају. Сада већ 50 одсто прихода остварујемо од разних активности у енергетском сектору”, рекао је Бидер.

Потписивање уговора за јавно осветљење у Зајечару

Потписивање уговора за јавно осветљење у Зајечару

Ова корпорација ће наредних 15 година гарантовати уштеду и квалитет бавећи се јавним осветљењем у Зајечару.

Потписивање уговора за јавно осветљење у Зајечару

Корпорација „Петрол”, присутна је у свим земљама региона. Основна делатност ове компаније пре неколико година била је нафтна делатност, након чега је уследила трансформација нафтне у енергетску компанију.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб