Početna / Vesti / Preko 5 miliona dinara podsticaja za zaječarske poljoprivrednike
Potpisivanje ugovora sa poljoprivrednim proizvođačima u Zaječaru

Preko 5 miliona dinara podsticaja za zaječarske poljoprivrednike

Danas je u velikoj sali Skupštine grada Zaječara 95 poljoprivrednih proizvođača potpisalo ugovore o dodeli podsticaja za poljoprivredu u 2019. godini.

Podsticaji koje grad Zaječar dodeljuje su u vidu nove priključne mehanizacije i opreme za navodnjavanje u voćarstvu, za pčelinja društva i u vidu nove opreme za pčelarstvo.

Potpisivanje ugovora sa poljoprivrednim proizvođačima u Zaječaru

Poljoprivrednim proizvođačima se obratio prvi čovek grada Zaječara Boško Ničić.

Boško Ničić — gradonačelnik Zaječara

„Naš zadatak je da se sredstva za poljoprivredu povećavaju iz godine u godinu, ali i jedna kancelarija koja će imati tim koji će se baviti ovom oblašću. Na teritoriji Grada Zaječara u planu je izgradnja hladnjače velikih kapaciteta i to bi trebalo da uzmu u obzir proizvođači kada planiraju svoju proizvodnju i kada zasnivaju nove površine, jer im to garantuje siguran plasman”.

Gradonačelnik Boško Ničić se osvrnuo i na velike mogućnosti koje postoje u oblasti organske proizvodnje. Napomenuo je da će posle potpisivanja evroazijskog sporazuma otvoriti velike mogućnosti za naše proizvođače upravo u toj oblasti. Čak i sa malih površina poljoprivrednici bi mogli da imaju značajne prihode od organskih proizvoda ali je bitno da to budu proizvodi sa sertifikatom.

Vesna Stanković gradski većnik za poljoprivredu je ovom prilikom istakla da se polako vraća poverenje poljoprivrednika u Grad Zaječar.

Vesna Stanković — gradski većnik za poljoprivredu

„Cilj nam je bio da ovim pomognemo poljoprivrednim proizvođačima da povećaju svoje kapacitete, da zanove opremu i na taj način da utičemo i na povećanje prihoda i zaposlenosti na selu”.

Ukupan iznos dodeljenih sredstava po konkursu za mehanizaciju iznosi 3.991.676,62 din, dok je za pčelarstvo dodeljeno ukupno 1.210.112,00 dinara.

Potpisivanje ugovora sa poljoprivrednim proizvođačima u Zaječaru

U toku je realizacija konkursa za stočarstvo ali i obilazak stočara.

Možda će Vas zanimati

Predstava za decu „Uspavana lepotica”

Predstava za decu „Uspavana lepotica” 13. decembra na sceni zaječarskog pozorišta

Na sceni zaječarskog pozorišta u petak, 13. decembra biće izvedena predstava za decu „Uspavana lepotica”, …

„Gostoprimnica” Zaječar

Projekcija filma „Kijevsko pečerska lavra” u zaječarskoj „Gostoprimnici”

Duhovno-misionarski kulturni centar Eparhije timočke organizuje prikazivanje filma „Kijevsko pečerska lavra” danas, 12. decembra u …

Komentari

avatar
  Pretplati se  
Obavesti o

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica