Тимочка КрајинаПревентивни прегледи у Зајечару, Бору и у Књажевцу 10. децембра

Превентивни прегледи у Зајечару, Бору и у Књажевцу 10. децембра

Доктор — Болница
Фото: Shutterstock, илустрација

Бесплатни превентивни прегледи биће организовани и ове недеље 10. децембра 2023. у здравственим установама у Зајечару, Бору и у Књажевцу.

У Здравственом центру у Зајечару, превентивни прегледи биће у недељу, 10. децембра 2023. од 08:00 до 16:00 часова. Биће организовани ултразвучни преглед дојке и мамографија по потреби за жене старије од 40 година, а за мушкарце старије од 49 година одређивање ПСА којим се може дијагностиковати карцином простате у најранијем стадијуму. За прегледе није потребно заказивање. Грађани се јављају у Службу опште медицине у Дому здравља у Зајечару, одакле ће бити упућивани у Службу радиологије, односно у Лабораторијску службу у Дому здравља. Пацијенти код којих постоји сумња на болест биће упућени на додатну дијагностику.

У Дому здравља у Бору превентивни прегледи биће у недељу, 10. децембра 2023. од 08:00 до 16:00 часова. За преглед није потребно заказивање, грађани треба само да дођу до здравствене установе. За жене старије од 40 година организован је ултразвучни преглед дојке и мамографија по потреби, а за мушкарце старије од 49 година ПСА тест којим се открива тумор простате. Они код којих постоји сумња на болест, биће упућени на додатну дијагностику.

У Здравственом центру у Књажевцу превентивни прегледи биће организовани у недељу, 10. децембра 2023. од 08:00 до 16:00 часова. За жене старије од 40 година организован је ултразвучни преглед дојке и мамографија по потреби, а за мушкарце старије од 49 година ПСА тест којим се открива тумор простате. Без предходног заказивања, грађани се јављају у Дом здравља у Књажевцу, у Службу опште медицине.

Овим прегледима указује се на значај превенције. Превентивни прегледи биће организовани у око 170 здравствених установа широм Србије. Превенција и рана дијагностика од кључног су значаја за позитиван исход лечења сваке болести.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб