Тимочка КрајинаЗајечарПриређен концерт у Зајечару поводом 21. јуна – Светског дана музике

Приређен концерт у Зајечару поводом 21. јуна – Светског дана музике

Приређен концерт у Зајечару поводом 21. јуна – Светског дана музике

На градском тргу у Зајечару синоћ је приређен концерт поводом 21. јуна – Светског дана музике, у коме је уживао велики број Зајечараца.

Учествовали су ученици ОМШ „Стеван Мокрањац” из Зајечара, награђени на такмичењима у земљи или иностранству, који су свирали на клавиру, гитари, виолини, хармоници и кларинету. У наставку програма наступили су Камерни хор „Лавиринт” и Градско певачко друштво „Стеван Мокрањац” Установе „Зоран Радмиловић”.

Светски дан музике, 21. јун, почео је да се обележава 1982. године у Француској, а затим је прихваћен као међународни празник и прославља се у више од 120 земаља, међу којима је и Србија. Концерти се овог дана одржавају на улицама, трговима, парковима, двориштима, ходницима…

Организатор концерта у Зајечару је Установа Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић” у сарадњи са Основном музичком школом „Стеван Мокрањац”, а покровитељ је Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,400ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб