Timočka Timočka
Početna / Vesti / Produžena samoizolacija i zabrana kretanja vikendom
Vlada Republike Srbije — Odluke u vezi sa sprečavanjem širenja virusa COVID-19

Produžena samoizolacija i zabrana kretanja vikendom

Vlada Srbije donela je odluku da se sve mere samoizolacije produže sa 14 na 28 dana, a vikendom zabrana kretanja uvede od 15:00 časova. Vodeći se mišljenjem struke, Vlada je odlučila da povuče odluku o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta između 20:00 i 21:00 čas.

Svim građanima Republike Srbije, kao i strancima sa boravišnom dozvolom koji su u zemlju ušli 14. marta i kasnije, produžava se obavezna mera kućne samoizolacije sa 14 na 28 dana.

Ovo praktično znači da svima koji su pri ulasku u zemlju dobili usmeno ili pismeno rešenje o kućnoj samoizolaciji u trajanju od dve nedelje izolacija automatski nastavlja da teče još dve nedelje.

Svi građani i stranci sa boravišnom dozvolom, bez izuzetka, u obavezi su da poštuju produženi rok kućne samoizolacije što će nadležni organi u narednom periodu redovno proveravati.

Izmenjeno je vreme trajanja zabrane kretanja za dane vikenda. Oni će subotom i nedeljom morati da ostanu u svojim domovima od 15:00 časova do 05:00 časova ujutru.

Građani koji nisu stariji od 65 godina, mogu napuštati svoje domove radnim danima i dalje od 05:00 ujutru do 17:00 časova. Najstariji sugrađani mogu napuštati svoje domove jedino nedeljom između tri i osam časova ujutru, radi kupovine namirnica.

Vodeći se mišljenjem struke, Vlada Srbije odlučila je da povuče odluku o dozvoljenoj šetnji kućnih ljubimaca u trajanju od 20 minuta između 20:00 i 21:00 čas.

Kako se Srbija nalazi u jeku borbe sa zaraznom bolesti izazvane virusom korona, odlučeno je da se sve pijace, na otvorenom i zatvorenom prostoru, zatvore do daljeg.

Vlada Srbije nastaviće da sa najvećom pažnjom prati razvoj situacije u vezi sa korona virusom i prilagođava sve mere, oslanjajući se isključivo na savete stručnjaka.

Još jednom apelujemo na sve građane da se pridržavaju svih mera bez izuzetka, kako bismo svi zajedno što pre iz ove bitke izašli kao pobednici, poručeno je sa sednice Vlade.

Možda će Vas zanimati

U Srbiji toplo i vetrovito, sa dnevnim temperaturama znatno iznad proseka

U Srbiji veoma toplo i vetrovito, sa dnevnim temperaturama znatno iznad proseka. Tokom dana promenljivo …

Timočka Krajina — COVID-19

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – 22.01.2021.

Epidemiološka situacija na teritoriji Timočke Krajine – petak, 22.01.2021.ZAJEČARNa osnovu 57 novoobrađena PCR i AG …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica