ДруштвоВремеПроменљиво облачно, до 15 степени

Променљиво облачно, до 15 степени

Град Зајечар – Центар, људи

У Србији током јутра облачно, у централној, јужној и југозападној Србији, као и понегде у Бачкој и Срему киша, док ће на високим планинама краткотрајно падати и слаб снег. Понегде магла. После подне се очекује постепено разведравање и то најпре у кошавском подручју услед појачања југоисточног ветра. Најнижа температура од 4 до 8, највиша дневна од 12 до 15 степени.

У Зајечару промемљиво облачно. Минимална температура 4, максимална дневна око 13 степени. Дуваће умерен ветар, источног правца. Сутра делимично облачно. Најнижа температура 4, највиша до 14 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Очекиване биометеоролошке прилике повољно ће утицати на већину хроничних болесника.

Опрез се саветује астматичарима у преподневним сатима, као и особама са срчаним и психичким тегобама током целог дана.

Код метеоропата су могући умор и нерасположење.

Препоручује се придржавање савета лекара и узимање редовне терапије.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују слаба киша и местимично влажни коловози који могу отежети вожњу, као и магла, или ниска облачност, због које је видљивост на појединим деоницама мања од 200 метара.

Због продуженог викенда биће појачан саобраћај, а вожња ће често бити успорена.

На бројним путевима у току су радови уз измене у режиму саобраћаја, па се саветује додатна пажња.

Присутна је местимично опасност од одрона.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. На планинским превојима местимично има магле, па је видљивост смањена до 50 метара. Радови су у току на путу Параћин – Зајечар, радови на санацији коловоза продужавају се до 16. новембра 2022. од 07:00 до 16:00 сати, уз наизменично пропуштање возила.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на излазу из Србије тренутно нема задржавања возила.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб