ДруштвоВремеПроменљиво време, до 18 степени

Променљиво време, до 18 степени

Град Зајечар – Центар

У Србији после јутарње магле сунчан и топао дан. Увече и током ноћи очекује се пролазно наоблачење на северу понегде са слабом кишом. Ветар слаб и умерен, у доњем Подунављу и Поморављу повремено јак, источни и југоисточни. Најнижа температура од 0 до 8, а највиша од 13 до 18 степени.

У Зајечару променљиво облачно. Минимална температура 5, максимална дневна до 14 степени. Дуваће умерен ветар, североисточног правца. Сутра делимично облачно. Најнижа температура 5, највиша око 12 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Наставак релативно повољне биометеоролошке ситуације за већину хронично оболелих и осетљивих особа.

Известан опрез се саветује срчаним и нервно лабилним болесницима, као и асматичарима током јутра.

Могуће метеоропатске реакције су нерасположење и главобоља.

Пажња се препоручује учесницима у саобраћају.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекује магла, или ниска облачност, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура као и на путним објектима преко река. Из АМСС-а упозоравају учеснике у саобраћају да прилагоде брзину кретања због појаве магле која смањује видљивост на појединим путним правцима.

Саобраћај је појачаног интензитета прилазима градова и већих насељених места.

На бројним путевима у току су радови уз измене у режиму саобраћаја, па се саветује додатна пажња.

Присутна је местимично опасност од одрона.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. На планинским превојима местимично има магле, па је видљивост смањена од 50 до 100 метара. Радови су у току на путу Параћин – Зајечар, радови на санацији коловоза продужавају се до 16. новембра 2022. од 07:00 до 16:00 сати, уз наизменично пропуштање возила.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима тренутно нема већих задржавања за све категорије возила.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб