Тимочка КрајинаЗајечарПУ Зајечар: Појачане мере безбедности заштите ученика

ПУ Зајечар: Појачане мере безбедности заштите ученика

Министарство унутрашњих послова наставља са предузимањем појачаних мера безбедности заштите ученика, запослених у школама и школске имовине, те је на основу извршених анализа и безбедносних процена, све спремно за почетак школске године.

С тим у вези, припадници Министарства унутрашњих послова у Зајечару ће од 1. септембра, бити присутни у свим школама на подручју надлежности ове управе, и то пре почетка, за време трајања, и након завршетка наставе, у обе смене.

„Осим у школским двориштима, полицијске патроле биће појачане у близини и на прилазима реонима школа, где ће полицијски службеници контролисати и регулисати безбедност саобраћаја. У сарадњи са представницима Министарства просвете, осмишљен је пројекат ‘Заједно и безбедно кроз детињство’ који ће се реализовати током школске године, а у циљу подизања свести ученика о последицама насилног понашања, препознавању различитих видова насиља и дискриминације, стицања знања и вештина о безбедном учешћу у саобраћају и понашању у ванредним ситуацијама“ истакао је мајор Марио Здравковић, начелник Одељења полиције ПУ Зајечар.

Министарство унутрашњих послова Републике Србије у наредном периоду наставиће са интензивирањем мера, као и стварања повољног безбедносног амбијента у заједници.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,733ПратилацаЛајкуј
4,363ПратилацаЗапрати
1,266ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб