ДруштвоЗдрављеРајачка школа здравља: У две колоне на вирус COVID-19

Рајачка школа здравља: У две колоне на вирус COVID-19

Рајачка школа здравља: О корона вирусу

Јучерашњи дан, 31 март 2020. године, био је најгори дан у Србији откад је почела епидемија корона вируса. У епидемиолошком билтену највећи број оболелих – 900, као и умрлих, 7 нових случајева. Али није само по томе значајан тај датум. Тог дана су се догодиле две ствари, одржане су две конференције на којима се јасно уочило да на COVID-19, наступамо у две колоне: једну чине лекари и медицина као знање и стручно искуство, а другу политичари који имају моћ и новац.

Главни доктор је на конференцији за штампу у 15 часова, др Горан Стевановић, директор Института за заразне болести, у три реченице прогласио да је управо тај 31. март најгори дан, да нема шта више да каже и да напушта конференцију и одлази да се бори против вируса, не пропуштајући прилику да прогласи да је народ главни кривац за пораз у борби против надмоћног, немилосрдног, суровог вируса COVID-19.

На другој конференцији за штампу, министар финансија Синиша Мали обавестио је скуп да се председник Србије Александар Вучић не осећа добро, па ће он предложити, вероватно последњу могућност у борби против вируса COVID-19 – ПЕТ МИЛИЈАРДИ ЕВРА, уз додатак поклона народу, повишење плата, и симболичне своте новца ради побољшања квалитета живота народу који је у изолацији под полицијским надзором, под полицијским часом који ће се и продужити „ако се тако настави“, ако COVID-19 и даље напредује и коси народ, који се не сналази најбоље у свему што га је снашло.

Заиста велики новац је понуђен за победу над вирусом корона, око 70 милиона евра по глави. Ето, по некој рачуници, толико кошта људски живот у Србији! На крају, политика, као ни лекари нису пропустили прилику за проглашење кривца за пораз. Кривац је НАРОД, недисциплинован, неодговоран и непросвећен.

Када се све сведе и сабере што је тог дана понуђено за борбу против корона вируса, очигледно је да ни то није довољно, јер ће се колико наредног дана показати да COVID-19 и даље напредује, најављујући тиме да се улази у једну нову фазу епидемије – борбу за опстанак појединца и народа. Велики Дравин када је изучавао опстанак врста на острву Галапагос у Тихом океану, закључио је да је за опстанак неке врсте потребно да су јединке те врсте здраве и да имају срећу.

Неће свако у епидемији вируса COVID-19 оболети и умрети. Здравље је мудрост тела неког појединца да не оболи, а срећа да се не нађе на путу корона вируса или вешто избегне сусрет с њим и удахне га у своје тело.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

3 КОМЕНТАРА

  1. Ne kosta zivot u Srbiji oko 70 miliona evra, vec je tu negde do 5 marke za vecinu. U ocajnom smo stanju, a kako izgleda ovaj virus ce nas dokusuriti

Тема је затворена за коментаре

3 КОМЕНТАРА

  1. Ne kosta zivot u Srbiji oko 70 miliona evra, vec je tu negde do 5 marke za vecinu. U ocajnom smo stanju, a kako izgleda ovaj virus ce nas dokusuriti

Тема је затворена за коментаре

Društvene mreže

24,798ПратилацаЛајкуј
4,386ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб