Тимочка КрајинаБољевацРасписан Конкурс за доделу стипендија ученицима средњих школа и студентима у Бољевцу

Расписан Конкурс за доделу стипендија ученицима средњих школа и студентима у Бољевцу

Бољевац: Општина

Општина Бољевац расписала је Конкурс за доделу стипендија ученицима средњих школа и студентима високошколских установа, са пребивалиштем на територији општине Бољевац.

Број стипендија који се овим конкурсом додељује је 7 (седам), у номиналном износу од 5.000 динара. Стипендије се исплаћују месечно, за период септембар 2022. – јун 2023. године за ученике, односно октобар 2022. – јул 2023. године за студенте.

Број додељених стипендија може бити и мањи уколико кандидати који се пријаве на овај Конкурс не задовољавају критеријуме за доделу стипендија. Уколико постоје пријаве студената ромске националности, једна стипендија доделиће се студенту ромске националности у складу са чланом 8а – Одлуке о ученичким и студентским стипендијама.

Услови за остваривање права на стипендију за ученике средњих школа су: да су држављани Републике Србије; да имају пребивалиште на територији општине Бољевац; да су редовни ученици средњих школа у четворогодишњем трајању, чији је оснивач Република Србија, а имају седиште на територији општине Бољевац; да имају просек оцена током средњошколског образовања најмање 4,50 односно, уколико се ради о ученицима прве године средње школе, да имају просек оцена током основног образовања најмање 4,50; да истовремено не примају стипендију из републичког буџета и да су ученик, односно његов родитељ или старатељ, корисници новчане социјалне помоћи.

Услови за остваривање права на стипендију за студенте високошколских установа су: да су држављани Републике Србије; да имају пребивалиште на територији општине Бољевац; да су студенти студија првог степена (основне академске студије и основне струковне студије) који се финансирају из буџета Републике Србије; да имају просек оцена током претходних година студирања најмање 8,50 односно најмање 7,00 за кандидата ромске националности, односно, уколико се ради о ученицима прве године факултета, да имају просек оцена током средњошколског образовања најмање 4,50 односно 3,50 за кандидата ромске националности; да истовремено не примају стипендију из републичког буџета и да нису губили ниједну годину током студија.

Рок за пријаву на овај Конкурс је 15 (петнаест) дана од дана објављивања, односно до 21. фебруара 2023. године. Неблаговремене пријаве се неће разматрати.

Пријава на овај Конкурс се врши достављањем потребних докумената у затвореној коверти непосредно на писарници Општинске управе Општине Бољевац, са назнаком „Пријава на конкурс за доделу стипендија“ или поштом, на адресу: Општина Бољевац, Општинско веће Општине Бољевац, Комисија за стипендирање, Краља Александра 24, 19370 Бољевац, са истом назнаком.

Опширније о Конкурсу на сајту општине Бољевац: www.boljevac.org.rs.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овде унесите своје име

Društvene mreže

24,494ПратилацаЛајкуј
4,234ПратилацаЗапрати
1,262ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб