Тимочка КрајинаРасписан Конкурс за упис на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица у Зајечару,...

Расписан Конкурс за упис на основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица у Зајечару, Бору и Неготину

Ватрогасци-спасиоци – Пожар

Министарство унутрашњих послова уписаће 300 полазника на стручно оспособљавање за обављање ватрогасно-спасилачких послова, између осталог, расписан је Конкурс за полазнике и у Зајечару, Бору и Неготину.

Расписан је Конкурс за 4 полазника за потребе Ватрогасно-спасилачког батаљона Бор – територија града Бора, 3 полазника за потребе Ватрогасно-спасилачког одељења Неготин – територија општине Неготин и 4 полазника за потребе Ватрогасно-спасилачког батаљона Зајечар – територија града Зајечара.

Право учешћа на конкурсу има и лице које поседује важећу националну возачку дозволу за управљање моторним возилом „Б“ категорије, а није положило возачки испит „Ц“ категорије, уз обавезу да возачки испит положи у року од 18 месеци од дана завршетка основне обуке припадника ватрогасно-спасилачких јединицам, да нема мање од 19, а више од 30 година, да не поседују безбедносне сметње за заснивање радног односа у МУП-у и да испуни посебне здравствене, психо-физичке и базично-моторичке способности. Избор кандидата за полазнике курса за основну обуку припадника ватрогасно-спасилачких јединица спроводи комисија коју именује министар унутрашњих послова.

Кандидат може поднети само једну пријаву.

Пријава уз потребну документацију се шаље до 10. новембра 2023. Националном тренинг центру за ванредне ситуације, у Улици цара Душана 196 у Земуну.

Више информација о конкурсу на ОВОМ ЛИНКУ.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,766ПратилацаЛајкуј
4,386ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб