Тимочка КрајинаЗајечарРасписан конкурс за упис у Центар за основну полицијску обуку: За потребе...

Расписан конкурс за упис у Центар за основну полицијску обуку: За потребе ПУ Зајечар опредељено је 17 полазника

Расписан конкурс за упис у Центар за основну полицијску обуку: За потребе ПУ Зајечар опредељено је 17 полазника

Министарство унутрашњих послова расписало је конкурс за упис 1.100 полазника у Центар за основну полицијску обуку (ЦОПО), за стручно оспособљавање за обављање послова униформисаног полицијског службеника. и то за потребе свих 27 полицијских управа у Србији.

Сви заинтересовани, који испуњавају услове за упис, могу се пријавити до 29. децембра 2023. у полицијским станицама по месту пребивалишта.

Од 1.100 полазника Центра за полицијску обуку, 550 ће се стручно оспособљавати за обављање послова и задатака униформисаног полицијског службеника на радном месту полицајац, 300 саобраћајни полицајац за послове саобраћајних незгода и 250 на радном месту гранични полицајац.

За подручје Полицијске управе у Зајечару опредељено је:

  • 8 полазника за радно место полицајца;
  • 5 полазника за радно место саобраћајног полицајца за послове саобраћајних незгода и
  • 4 полазника за радно место граничног полицајца.

„Што се тиче старосне границе, могу се пријавити сви пунолетни грађани, који немају мање од 18, ни више од 24 године, а имају пријављено пребивалиште за подручје Полицијске управе за коју конкуришу и уколико конкуришу свршени академци Криминалистичко-полицијског универзитета у Београду – да немају навршених 27 година старости”, истакао је мајор Марио Здравковић, начелник Одељења полиције ПУ Зајечар.

Кандидати за полазнике се приликом пријаве на конкурс изјашњавају за које од понуђених радних места желе да прођу стручно оспособљавање.

Услови конкурса могу се наћи на сајту Министарства унутрашњих послова www.mup.gov.rs и сајту Центра за основну полицијску обуку www.copo.edu.rs.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,793ПратилацаЛајкуј
4,385ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб