Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / Шалтери Управе за управне послове Министарства унутрашњих послова сутра почињу са радом
Министарство унутрашњих послова

Шалтери Управе за управне послове Министарства унутрашњих послова сутра почињу са радом

Шалтери Управе за управне послове Министарства унутрашњих послова у полицијским управама и станицама, на којима грађани могу поднети захтеве за издавање личних докумената и обавити друге послове из надлежности МУП-а почеће са радом сутра, 11. маја 2020. године.

Грађани ће на шалтерима полицијских управа и станица моћи да обаве послове пријаве пребивалишта и боравишта грађана, поднесу захтев за издавање личних карата, пасоша, возачких дозвола, регистрације возила, оружја, држављанства, као и да подигну та документа.

Управа за управне послове препоручује грађанима да захтеве за прву регистрацију и промену власништва возила, промену података уписаних на саобраћајној дозволи и друге захтеве везане за регистрацију возила полицијским станицама и управама шаљу препорученом поштом.

Списак документације потребне за ове послове грађани могу наћи на сајту Министарства унутрашњих послова, а уз документацију потребно је доставити и контакт телефон подносиоца захтева, преко кога ће бити обавештен о термину за уручење докумената.

У вези са регистрационим налепницама за возила уписана у јединствени регистар, Управа за управне послове истиче да ће се оне, до 1. јула 2020. године, издавати искључиво на техничком прегледу возила.

Грађани, као и раније, термин за подношење захтева за личну карту и пасош могу заказати преко портала еУправа, а лична документа којима је истекао рок важења за време ванредног стања, важиће до окончања поступака и доношења одлука по захтевима за издавање личних докумената, који буду поднети у року од 30 дана од престанка ванредног стања.

Пријаву пребивалишта за новорођено дете родитељи, са скенираном документацијом и другим потребним подацима, могу поднети електронским путем на имејл drzavljanstvalk.odsekuup@mup.gov.rs.

Такође, од понедељка 11. маја, Управа за странце Полицијске управе за град Београд радиће са странкама сваког дана, и викендом, од 08:00 до 18:30 часова, а термини за долазак у просторије ове управе моћи ће да се закажу на телефон 011/36-18-972 или имејл адресу upravazastrance@mup.gov.rs.

Министарство унутрашњих послова истиче да је приликом посете полицијским управама и станицама потребно поштовати прописане мере заштите.

Можда ће Вас занимати

Јесен, лишће

Тмуран јесењи дан пред нама, највиша дневна температура до 11 степени

У Србији ујутро хладно, понегде слаб мраз и магла. Ујутро и преподне на северозападу, а …

Јесен. дрвеће, лишће

У току дана у већем делу Србије претежно сунчано, само у Тимочкој Крајини облачно и тмурно

У Србији ујутро хладно, понегде слаб приземни мраз, по котлинама магла или ниска облачност. У …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница