Timočka Timočka
Početna / Vesti / Sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga: Lokalne samouprave spremno dočekuju zimsku sezonu
Sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga

Sednica Saveta Zaječarskog upravnog okruga: Lokalne samouprave spremno dočekuju zimsku sezonu

Na održanoj sednici Saveta Zaječarskog upravnog okruga, rečeno je da lokalne samouprave spremno dočekuju zimsku sezonu. Nabavljene su adekvatne količine soli i rizle, a prema rečima nadležnih povećana je i komunikacija između lokalnih samouprava i preduzeća koje je zaduženo za održavanje regionalnih magistralnih puteva, prvog i drugog prioriteta.

Vladan Paunović, načelnik Zaječarskog upravnog okruga, istakao je na sednici da su sva preduzeća koja su zadužena za zimsko održavanje puteva osposobila svoju mehanizaciju, a na zalihama imaju adekvatne količine soli i rizle.

Vladan Paunović — načelnik Zaječarskog upravnog okruga

„Lokalne samouprave na prostoru Zaječarskog upravnog okruga spremno dočekuju zimsku sezonu, što znači da su sva preduzeća koja su zadužena za te aktivnosti osposobila mehanizaciju i na zalihama imaju adekvatne količine soli i rizle. Pohvalio bih odličnu komunikaciju između lokalnih samouprava, koje su zadužene za održavanje puteva na svom prostoru i ’Štrabaga’, koji je zadužen za održavanje regionalnih i magistralnih puteva I i II reda”, kazao je načelnik Zaječarskog upravnog okruga Vladan Paunović.

Načelnik okruga je rekao da pojedina sela u opstini Boljevac, ali i u opštini Sokobanja nemaju isti kvalitet napona struje tokom cele godine, naročito zimi kada je količina padavina veća i zato je potrebno da se što hitnije osposobi nisko naponska mreža.

„Svi građani Zaječarskog okruga nemaju adekvatan i isti kvalitet snabdevanja i usluga od strane Elektroprivrede Srbije. O čemu se radi? Pojedina sela, pogotovo opštine Boljevac ali i pojedini meštani u opštini Sokobanja, nemaju adekvatan kvalitet, nemaju isti kvalitet napona struje tokom cele godine, to se odnosi pre svega na zimske mesece kada je količina padavina veća. To je problem koji je prisutan već unazad dosta dugo, pričalo se o tome i prilikom zadnje posete direktora Elektroprivrede Srbije lokalnim samoupravama, a obećanje je bilo da će se na tom planu napraviti pomak. Moram da napomenem da do sada nije urađeno ništa i na ovom Savetu okruga donet je zaključak da se što hitnije krene sa osposobljavanjem niskonaponske mreže kako bi građani bili zadovoljni”, naglasio je Paunović.

Prema rečima Nenada Stošića, upravnika redovnog održavanja puteva na teritoriji Borskog okruga i delu Zaječarskog okruga u preduzeću „Štrabag”, materijal za održavanje puteva je nabavljen i pre predviđenog roka. Mahanizacija je spremna, a punktovi će biti postavljeni kao i ranijih godina.

Nebojša Marjanović, predsednik opštine Boljevac, upozorio je da je na pojedinim deonicama u opštini Boljevac niskonaponska mreža u izuzetno lošem stanju.

Nebojša Marjanović — predsednik opštine Boljevac

„Dobili smo uveravanja da je Vlada opredelila određena sredstva za rehabilitaciju najugroženijih delova elektro mreže. Mi smo u septembru definisali naše prioritete vezane za tu namenu i uputili zahtev Elektrotimoku Zaječar. Ušli smo u zimski period i ništa još uvek nije urađeno, a stanje na terenu je očajno na pojedinim deonicama, tako da ako se ništa ne uradi po tom pitanju očekujemo velike probleme”, istakao je Marjanović.

Pored članova Saveta Zaječarskog upravnog okruga, sednici su prisustvovali predstavnici JP „Putevi Srbije” i kompanije „Štrabag” d.o.o. – Ogranak Preduzeća za puteve „Zaječar”, republička inspektorka za državne puteve Milena Ninić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Zaječaru Branislav Matić i direktor Elektrotimoka Zaječar Milomir Dinić.

Možda će Vas zanimati

ZZJZ „Timok” Zaječar: Evropska nedelja prevencije raka grlića materice

ZZJZ „Timok” Zaječar: Preventivni pregledi od velikog značaja za lečenje karcinoma grlića materice

Povodom obeležavanja Evropske nedelje prevencije raka grlića materice, koji se po kalendaru obeležava od 18. …

Grad Zaječar — Zima, sneg

Danas suvo i umereno oblačno, najviša dnevna temperatura i do 18 stepeni

U Srbiji umereno oblačno i još malo toplije. Vetar umeren, a na planinama i na …

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx
()
x

Pin It on Pinterest

Odabir pisma

Ćirilica Latinica