ВестиСеоске игре Спортског савеза Србије 13. септембра у Зајечару

Сеоске игре Спортског савеза Србије 13. септембра у Зајечару

Сеоске игре Спортског савеза Србије у Зајечару
Фото: Глас спорта

Зајечар ће и ове године бити домаћин Сеоских игара Спортског савеза Србије, а управо због овогодишњег издања ове велике манифестације, у Београду је у понедељак, 31. августа организован састанак свих територијалних спортских савеза који ће спровести акцију у својим градовима.

Укупно 11 градова учесника организоваће Сеоске игре, а победници са локалних такмичења, обезбедиће пласман на велико финале у Врњачкој Бањи, од 25 до 27. септембра.

Спортски савез града Зајечара, који је и прошле године успешно организовао Сеоске игре, представљали су на састанку у Спортском савезу Србије, генерални секретар Игор Божиновић и координатор за такмичарски спорт Миомир Симоновић.

Поред Зајечара, Сеоске игре Спортског савеза Србије, биће одржане у Ваљеву, Краљеву, Петровцу на Млави, Убу, Сомбору, Крушевцу, Врању, Прибоју, Мајданпеку и Великој плани, а победник великог финала у Врњачкој Бањи, на поклон добија терен за мали фудбал и рукомет, дар Спортског савеза Србије.

Победник прошлог издања Сеоских игара у Зајечару била је екипа Грљана, док је друго место заузео Звездан, а управо екипе ових села представљале су Зајечар на великом финалу у Рудној Глави.

Ове године, због већег броја учесника, формат је промењен и само победничка екипа са такмичења у Зајечару, које је на програму у недељу 13. септембра на Поповој плажи, квалификоваће се за завршницу Сеоских игара у Врњачкој Бањи. Свака екипа броји 20 такмичара, од чега је макар пет жена, а надметаће се у укупно 10 дисциплина.

Биће предузете све мере за спречавање ширења заразне болести, а маске ће морати да носе сви сем такмичара у тренутку такмичења, док ће тимови бити одвојени једни од других док чекају свој наступ, истакнуто је на састанку у Београду.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,762ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб