ВестиСјајан резултат за зајечарски аутомобилски клуб „АС” на Првенству Србије

Сјајан резултат за зајечарски аутомобилски клуб „АС” на Првенству Србије

АСУ „АС” Зајечар: „Награда Раковице 2020”

Аутомобилско спортско удружење „АС” из Зајечара наставља са одличним резултатима на старту Првенства Србије у аутомобилизму.

Након 3. места у појединачној конкуренцији, којим је Живота Милић донео и први трофеј у историји зајечарског клуба, нови сјајан резултат за возаче АСУ „АС” из града на Тимоку.

Чак шест постоља, пет других и једно треће место освојено је на „Награди Раковице 2020”, ауто-трци, која је вожена на брдској стази на Кошутњаку, 3. и 4. јула у организацији АСК „Раковица”.

Стаза је била дугачка око 3.500 метара, а укупно су се надметала 53 возача у осам различитих класа.

„Ауто Зека” је освојио прво место у екипном пласману, други АСУ „АС” из Зајечара, док је треће место припало екипи „XM racing team”.

Што се појединачне конкуренције тиче, Никола Мишић је у „застави југо 55”, 1.1., освојио 2. место у класи 1 и донео АСУ „АС” Зајечар 18 бодова, док је Ђорђе Видаковић у истој класи заузео 3. место и свом клубу донео додатних 15 бодова.

Данијел Панић је у аутомобилу „volkswagen polo” 1.4, био други у класи 3 и нових 18 бодова за „АС” Зајечар, а исти број бодова забележио је и Драган Лукић у „застави југо 55”, 1.4 у класи 4, Срђан Ђорђевић у Застави југо 1.6 у класи 5 и Дејан Илић у „хонди” 1.8 у класи 7.

Витомир Цветић у аутомобилу „volkswagen golf” 1.6, група „Е1“, услед квара на возилу није успео да заврши трку на Кошутњаку, али је је претходној трци у Панчеву у дисциплини ауто слалом заузео прво место у генералном пласману, истичу у Аутомобилском спортском удружењу „АС”.

 

Извор: glassporta.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб