ВестиСтиже Гејминг следеће генерације уз супер цену

Стиже Гејминг следеће генерације уз супер цену

Nvidia
Фото: Pixabay, вектор илустрација

Kомпанија NVIDIA је у оквиру CES 2019 сајма у Лас Вегасу представила GeForce RTX 2060 графичку карту засновану на новој Turing архитектури.

RTX 2060 GPU пружа изузетне перформансе у модерним играма са графичким детаљима, који су унапређени помоћу ray tracing и AI могућности. Уз цену од 43.999 РСД RTX 2060 нуди нов ниво перформанси и могућности, који је раније био доступан само употребом гејминг GPU-ова највише класе.

RTX 2060 је 60 посто бржи у тренутно актуелним насловима у односу на прошлу генерацију GTX 1060 картица, а побеђује GeForce GTX 1070 Ti. Уз RT и Tensor језгра у стању је да покрене Battlefield V уз ray tracing  са 60 фрејмова у секунди.

RTX 2060 ће бити доступан глобално 15. јануара.

„Гејминг следеће генерације почиње данас за десетине милиона гејмера широм света”, изјавио је Јенсен Хуанг, оснивач и CEO компаније NVIDIA, који је представио RTX 2060 на самом почетку CES сајма. „Десктоп гејмери су захтевни, а RTX 2060 поставља нови стандард – непобедиву цену, изврсне перформансе и ray tracing у реалном времену, који готово поистовећује игре са филмовима. Ово је сјајан моменат за гејмере и нашу индустрију”.

RTX 2060 поседује значајно унапређење кад је у питању core streaming multiprocesor, како би ефикасно испунио захтеве модерних игара. Подржава симултано извођење операција са покретним зарезом, прилагодљиву shading технологију и нову унификовану меморијску архитектуру са дупло више кеша у односу на прошлу генерацију. Модерне игре могу да искористе ове предности, како би постигле до два пута више перформансе у односу на GTX 1060 GPU.

RTX 2060 поседује 6 GB GDDR6 меморије i 240 Tensor језгра, који постижу 52 teraflopsa deep learning снаге, што може да унапреди гејминг перформансе кроз могућност под именом Deep Learning Super Sampling (DLSS).

DLSS користи неуронску мрежу, како би издвојио мултидимензионалне карактеристике сцене, која се рендерује и интелигентно комбиновао детаље из више фрејмова, што за резултат даје финалну слику високог квалитета.

 

Извор: mondo.rs

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб