ДруштвоВремеСунчано, температуре изнад просека за децембар

Сунчано, температуре изнад просека за децембар

Град Зајечар: Људи шетају

У Србији ујутру по котлинама, долинама река и висоравнима југозападне и јужне Србије магла, која ће се понегде задржати и пре подне, а у осталим крајевима претежно сунчано и натпросечно топло. Ветар слаб до умерен, на истоку Србије повремено и јак западни и југозападни, после подне у слабљењу. Најнижа температура од 0 до 9, највиша од 10 до 20 степени. 

У Зајечару сунчано. Минимална температура 4, максимална дневна око 15 степени. Дуваће умерен ветар, југозападног правца. Сутра променљиво време, са више сунца. Најнижа температура 6, највиша до 17 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошке прилике ће утицати релативно повољно на већину хроничних болесника и метеоропата.

Особе са срчаним обољењима и варирајућим крвним притиском могу осетити извесне тегобе.

Метеоропатске реакције су могуће у блажој форми.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују делимично влажни коловози.

Саобраћај је умереног интензитета.

Саветује се максималан опрез при вожњи, јер због могућих ниских температура у јутарњим и вечерњим сатима, постоји могућност појаве местимичне поледице на путевима, а поготово на деоницама које се простиру дуж речних токова, котлина, клисура, као и на путним објектима.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона који су учестали због киша, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су делимично влажни. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац.

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 16.02.2024. године, уколико временски услови то дозволе. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Продужавају се до 29.12.2023. године, радови на санацији пропуста на државном путу II А реда број 222, деоница Кална – Јабучко Равниште. У току извођења радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима: на улазу на Батровицма задржавање за аутобусе 30 минута; на улазу на Шиду аутобуси задржавање 45 минута; на улазу Хоргош 2 и Шид задржавање за путничка моторна возила је 60 минута; на излазу на Прешеву задржавање за путничка моторна возила је 40 минута. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије нема дужих задржавања.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,793ПратилацаЛајкуј
4,385ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб