Тимочка КрајинаБор„Тебризам”: Радионице на тему креирања видео репортажа за младе у Бору

„Тебризам”: Радионице на тему креирања видео репортажа за младе у Бору

„Тебризам”: Радионице на тему креирања видео репортажа за младе у Бору

Омладинско удружење „Тебризам” организује тренинг од три радионице у августу за младе (од 15 до 30 година) у Бору на тему креирања видео репортажа.

Прва радионица одржаће се 19.08.2023. од 17:00 часова у Образовно-креативном центру (код Машинско-електротехничке школе) у Бору.

Прва радионица ће упознати младе са значајем репортажа, облицима и елементима једне репортаже, основама јавног наступа, али и са процесом стварања једне репортаже од саме идеје, истраживања, писања сценарија, до осмишљавања покривалица и снимања кадрова.

Друга радионица одржаће се 22.08.2023. од 17:00 у Образовно-креативном центру (код Машинско-електротехничке школе) у Бору.

Друга радионица пружиће младима прилику да се упознају са опремом која се најчешће користи за снимање једне репортаже, имаћете прилику да научите одређена подешавања опреме, зашто је важно да постоји сарадња између камермана и репортера, као и на који начин је потребно да свако изнесе свој део задатка како би се на прави начин пренела суштина једне репортаже.

Трећа радионица одржаће се 26.08.2023. од 16:00 на одређеној локацији у Бору.

Трећа радионица је младима пружити прилику да примене знања са прве две радионице тако што ћете се наћи у улогама репортера и камермана (у зависности од интересовања) где ће моћи на терену у договореном временском периоду имати прилику да сниме садржај репортажа на различите теме о дешавањима у животу младих у Бору.

Учешће је бесплатно, учесници добијају сертификат за успешно похађање тренинга!

Потребно је да учесници похађају сет свих три радионица како би добили сертификат.

Пријава за тренинг „Корак по корак до креирања видео репортаже” је обавезна и траје до 18.08. до краја дана – линк до пријаве.

Ове тренинг се реализује преко пројекта „Нова генерација дигиталних кампањера” уз подршку регионалног пројекта „СМАРТ Балкан – Цивилно друштво за повезан Западни Балкан” којег имплементира Центар за промоцију цивилног друштва (ЦПЦД), Center for Research and Policy Making (CRPM) и Institute for Democracy and Mediation (IDM), а финансијски подржава Министарство спољних послова Краљевине Норвешке.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,400ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб