VestiTehnologija VolTe konačno dostupna u Srbiji

Tehnologija VolTe konačno dostupna u Srbiji

Tehnologija VolTe
Foto: VolTe / Promo

VolTe je nova tehnologija, koja je dostupna i u Srbiji za određene korisnike, putem određenih paketa i sa telefonima, koji podržavaju VolTe opciju pozivanja.

Najlakše objašnjeno, VolTe možete da posmatrate kao pozivanje preko LTE mreže korišćenjem pomoću internet saobraćaja. Najveća prednost VolTe tehnologije je u tome što svaki poziv dobija dodeljene resurse i praktično se garantuje brza uspostava veze i kristalno čist zvuk tokom poziva, koji korisnici VolTe usluge lako osete u svakodnevnoj komunikaciji.

VolTe ne zahteva nikakvu dodatnu instalaciju aplikacija, ne oslanja se samo na internet protok i činjenica da svaki poziv dobija zagarantovane resurse za obavljanje čini ovu tehnologiju u domenu glasovnih poziva superiornom u odnosu na svaku aktuelnu aplikaciju, kakve su Skype, Messenger, Viber ili WhatsApp, koja koristi samo internet tehnologiju za ostvarivanje veze.

Pomenute VoIP aplikacije koriste uobičajen internet protok i nemaju zagarantovan kvalitet poziva u svim situacijama, jer zavise od parametara kakvi su kvalitet mreže, jačina signala, zagušenost internet protoka u tom trenutku i slično, a VolTe čak nudi i bolji kvalitet poziva i u zonama slabije pokrivenosti mrežom i ne zavisi od toga koliko je opterećena internet mreža, baš zbog pomenutih zagarantovanih resursa za ostvarivanje glasovnih poziva.

Naravno, sad je pitanje potrebe — da li vam više trebaju glasovni ili neki drugačiji pozivi, ali VolTe, ako je podržan na vašem uređaju i ponuđen je u paketu operatora, ne troši dodatan internet, ne košta vas dodatno i uvek je dostupan bez ikakvih priprema i instalacije.

Trenutno VolTe je dostupan u „Vip mobile” mreži na određenim NEO paketima i na Samsung i Huawei telefonima, kakvi su Galaxy S10, Galaxy S10+, P30, P30 Pro i drugim. Proširivanje liste paketa i telefona očekuje se uskoro.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare
Pretplatite se
Obavesti o
guest
0 Komentara
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Društvene mreže

24,024PratilacaLajkuj
4,100PratilacaZaprati
1,238PratilacaZaprati
160PratilacaBaci sub
0
Voleli bismo da čujemo Vaše mišljenje, ostavite komentarx