ВестиТеслини аутомобили добиће browser заснован на Chromium-у

Теслини аутомобили добиће browser заснован на Chromium-у

Аутомобил SUV Tesla Model X
Фото: Shutterstock, илустрација

Elon Musk је све само не обичан власник и директор велике корпорације. Познати је љубитељ Twitter-а на којем често прима захтеве својих корисника и, понекад, на њих одговори и имплементира промене како би одговорио на критике купаца. Тако је било и овај пут.

Један „tech ентузијаста” је, како се сам описује, твитнуо Musk-у да би било добро да интернет browser уграђен у Теслин infotainment почне да ради конзистентно, на што је шеф Тесле кратко одговорио — ускоро ће бити надограђен на Chromium. Kао, уосталом, и Microsoft-ов browser Edge.

Тесла се од својих почетака дичи високом нивоом квалитета разних додатака у својим infotainment системима, а њихови су аутомобили и стално повезани на Интернет преко којег добијају и over-the-air надоградње система који покреће цео аутомобил. Надоградња интернет browser-а стога не би смела да буде велики проблем за њих.

До сада је browser био рудиментарно решење које није добро приказивало све wеб странице, и често су се корисници на њега жалили. Међутим, у Тесли последњих месеци имају и важнијег посла, као на пример осигурати профитабилност компаније и испоруку довољног броја возила, па се нису бавили ситницама попут софтверске надоградње browser-а. Ипак, чини се како ће он доћи на ред и да ће за основу новог browser-а бити коришћен Google-ов поуздани систем на којем је заснован и најпопуларнији browser на свету, Chrome.

 

Извор: itvesti.info

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,791ПратилацаЛајкуј
4,386ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб