VestiTeslini automobili dobiće browser zasnovan na Chromium-u

Teslini automobili dobiće browser zasnovan na Chromium-u

Automobil SUV Tesla Model X
Foto: Shutterstock, ilustracija

Elon Musk je sve samo ne običan vlasnik i direktor velike korporacije. Poznati je ljubitelj Twitter-a na kojem često prima zahteve svojih korisnika i, ponekad, na njih odgovori i implementira promene kako bi odgovorio na kritike kupaca. Tako je bilo i ovaj put.

Jedan „tech entuzijasta” je, kako se sam opisuje, tvitnuo Musk-u da bi bilo dobro da internet browser ugrađen u Teslin infotainment počne da radi konzistentno, na što je šef Tesle kratko odgovorio — uskoro će biti nadograđen na Chromium. Kao, uostalom, i Microsoft-ov browser Edge.

Tesla se od svojih početaka diči visokom nivoom kvaliteta raznih dodataka u svojim infotainment sistemima, a njihovi su automobili i stalno povezani na Internet preko kojeg dobijaju i over-the-air nadogradnje sistema koji pokreće ceo automobil. Nadogradnja internet browser-a stoga ne bi smela da bude veliki problem za njih.

Do sada je browser bio rudimentarno rešenje koje nije dobro prikazivalo sve web stranice, i često su se korisnici na njega žalili. Međutim, u Tesli poslednjih meseci imaju i važnijeg posla, kao na primer osigurati profitabilnost kompanije i isporuku dovoljnog broja vozila, pa se nisu bavili sitnicama poput softverske nadogradnje browser-a. Ipak, čini se kako će on doći na red i da će za osnovu novog browser-a biti korišćen Google-ov pouzdani sistem na kojem je zasnovan i najpopularniji browser na svetu, Chrome.

 

Izvor:itvesti.info

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,188PratilacaLajkuj
4,185PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub