VestiTimočki klub Knjaževac: Projekat „Pokreni se” za mlade bez posla

Timočki klub Knjaževac: Projekat „Pokreni se” za mlade bez posla

Timočki klub Knjaževac — Projekat „Pokreni se”

Timočki klub iz Knjaževca realizuje projekat „Pokreni se”, čija su ciljna grupa mladi starosti od 15 do 30 godina koji žive u ruralnim sredinama i teško dolaze do posla. Projekat finansira opština Knjaževac kroz budžet za finansiranje projekata udruženja građana u 2019. godini.

Ovaj projekat počeo je u junu, terenskim istraživanjem. Obuhvaćeni su mladi starosti od 15 do 30 godina koji su bez posla. Timočki klub iz Knjaževca ima nekoliko načina kako da pomogne ovim ljudima.

U pripremi je brošura koja će biti dostupna i u štampanoj i u elektronskoj formi, sa svim neophodnim informacijama o tome šta je to CV i kako ga napisati, šta su pisma koja prate CV, kako se spremiti za razgovor sa poslodavcem, pa do toga na kojim društvenim mrežama se može potražiti posao i kako koristiti razne portale koji nude zaposlenje.

Tu su i obuke koje će mladima pomoći da potraže poslove na sajtovima, da vide šta se traži. Biće upućeni i na internet stranice koje nude poslove, shodno njihovim željama i interesovanjima.

Takođe, mladi imaju mogućnost da kroz karijerno savetovanje dobiju jednomesečnu praksu u firmama, privatnim preduzećima i udruženjima. Prednost imaju nezaposleni mladi ljudi sa 4. stepenom stručne spreme, ali se mogu prijaviti i oni sa visokim obrazovanjem ako su zainteresovani.

Više informacija možete dobiti u prostorijama Timočkog kluba ili na telefon 019/73-00-02. Projekat „Pokreni se” vodi direktorka Timočkog kluba, Snežana Pavković.

Cilj projekta „Pokreni se” je da mlade zadrži u Knjaževcu, da postanu aktivni članovi društva, koji će svojim radom doprineti lokalnoj zajednici.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,195PratilacaLajkuj
4,189PratilacaZaprati
1,251PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub