ВестиТимочки клуб Књажевац: Пројекат „Покрени се” за младе без посла

Тимочки клуб Књажевац: Пројекат „Покрени се” за младе без посла

Тимочки клуб Књажевац — Пројекат „Покрени се”

Тимочки клуб из Kњажевца реализује пројекат „Покрени се”, чија су циљна група млади старости од 15 до 30 година који живе у руралним срединама и тешко долазе до посла. Пројекат финансира општина Kњажевац кроз буџет за финансирање пројеката удружења грађана у 2019. години.

Овај пројекат почео је у јуну, теренским истраживањем. Обухваћени су млади старости од 15 до 30 година који су без посла. Тимочки клуб из Kњажевца има неколико начина како да помогне овим људима.

У припреми је брошура која ће бити доступна и у штампаној и у електронској форми, са свим неопходним информацијама о томе шта је то CV и како га написати, шта су писма која прате CV, како се спремити за разговор са послодавцем, па до тога на којим друштвеним мрежама се може потражити посао и како користити разне портале који нуде запослење.

Ту су и обуке које ће младима помоћи да потраже послове на сајтовима, да виде шта се тражи. Биће упућени и на интернет странице које нуде послове, сходно њиховим жељама и интересовањима.

Такође, млади имају могућност да кроз каријерно саветовање добију једномесечну праксу у фирмама, приватним предузећима и удружењима. Предност имају незапослени млади људи са 4. степеном стручне спреме, али се могу пријавити и они са високим образовањем ако су заинтересовани.

Више информација можете добити у просторијама Тимочког клуба или на телефон 019/73-00-02. Пројекат „Покрени се” води директорка Тимочког клуба, Снежана Павковић.

Циљ пројекта „Покрени се” је да младе задржи у Kњажевцу, да постану активни чланови друштва, који ће својим радом допринети локалној заједници.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб