Тимочка Тимочка
Почетна / Вести / ТОЦ расписао позив за учеснике курса „Летња школа за тражење посла”
Курс „Летња школа за тражење посла”

ТОЦ расписао позив за учеснике курса „Летња школа за тражење посла”

Тимочки омладински центар у Зајечару расписао је позив за све заинтересоване младе од 15 до 30 година да се пријаве за учешће на курсу „Летња школа за тражење посла”.

Трајање и циљ школе:

„Летња школа за тражење посла” је замишљена као једномесечни интенизивни курс од три модула – 3 (6 тема) који би био организован тако да припреми младе за “немогућу мисију” — како брзо наћи адекватни посао.

У оквиру овог курса они ће стећи нова знања, компетенције и вештине неопходне за активно тражење посла. Један од задатака ових обука је да их оспособи да не чекају посао и конкурсе, већ да истражују своје пожељне послодавце и можда им се сами наметну. Такође, у групи са вршњацима који имају сличне проблеме имаће могућност за емотивну подршку, одржавање мотивације и подизање самопоуздања.

Теме које ће бити обрађиване током обуке су писање CV-а и мотивационог писма, симулација разговора за посао, комуникација и јавни наступ, асертивна комуникација, давање повратних информација (feedback) и тимски рад.

Предавач је Јована Денчић, вршњачки каријерни саветник.

Пријаве, рокови и логистичке информације

Школа ће бити одржана у првој половини септембра месеца, а за учешће у школи можете се пријавити путем овог линка до 25. августа 2019. године.

Учесници који прођу селекцију биће обавештени путем мејла до 31. августа.

„Летња школа за тражење посла” биће реализована у Простору за ПОМАK у Зајечару.

Учесници летње школе ће као депозит приложити 600 динара који се враћа свим учесницима који присуствују на 5 од планираних 6 радионица у оквиру 3 модула, који буду испунили своје домаће задатке. У супротном депозит ће се у њихово име донирати у хуманитарне сврхе.

За додатне инфромације заинтереосвани се могу обратити путем мејла office@toc.rs или телефона 069/44-41-091.

„Летња школа за тражење посла” реализује се у оквиру пројекта „Оснажи се, покрени се!” који спроводи Тимочки омладински центар, а уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

У оквиру пројекта „Оснажи се, покрени се!”, а након летње школе планирана је реализација „Реални сусрети” са послодавцима из зајечарског и борског округа, за младе који ће бити учесници школе, али и за друге заинтересоване младе. Такође, биће организована и традиционална ПОМАK конференција о фриленсингу, као и неколико meetup-ова на различите теме које могу помоћи младима да се можда одлуче за фриленсинг или покретање сопственог бизниса, те на тај начин обезбеде себи запослење.

Можда ће Вас занимати

Акција добровољног давања крви 20. јануара у Зајечару

Црвени крст Зајечар у сарадњи са Службом за трансфузију крви из Ниша у среду, 20. …

Облаци, облачно време

У Србији облачно и хладно, местимично са слабим снегом

У Србији претежно облачно, местимично са слабим снегом и то углавном на југозападу и југу. …

Претплатите се
Обавести о
guest
0 Коментара
Уграђене повратне информације
Погледајте све коментаре
0
Волели бисмо да чујемо Ваше мишљење, оставите коментарx
()
x

Pin It on Pinterest

Одабир писма

Ћирилица Латиница