Timočka KrajinaKnjaževac„Tozin lonac” u Knjaževcu 23. juna

„Tozin lonac” u Knjaževcu 23. juna

Manifestacija „Tozin lonac” u Knjaževcu

U Knjaževcu će biti održana kulinarska čarolija 8. „Tozin lonac”, posvećena velikom arheologu i naučniku Svetozaru Jovanoviću Tozi u četvrtak, 23. juna 2022.

Manifestacija će biti održana na bazenu u Knjaževcu. Dolazak ekipa zakazan je za 09:00 časova, nakon čega sledi radni doručak i pripremanje jela. Između 14:00 i 14:30 sati sledi žiriranje, kao i proglašenje prvog, drugog i trećeg mesta. Posle toga, zakazan je zajednički ručak.

Udruženje za negovanje tradicije „Izvor” bavi se očuvanjem nematerijalne i kulturne baštine, a čuva i uspomenu na ovog naučnika, koji je između ostalog voleo i domaća jela.

Ove godine Knjaževac će biti domaćin gostima iz Svrljiga, Aleksinca, Kormana, a po prvi put takmiči se i Sokobanja.

Svi oni koji žele da učestvuju, potrebno je da prijave dostave u Udruženju „Izvor”. Takođe, tokom prijave, neophodno je da takmičarska ekipa ima svoje ime, kao i da prijavi svoju kulinarsku čaroliju, odnosno jelo sa kojim će se predstaviti na „Tozinom loncu”. Organizator obezbeđuje stolove i ogrev, a takmičari namirnice.

Manifestaciju organizuje Udruženje „Izvor”, uz podršku opštine Knjaževac, Zavičajnog muzeja Knjaževac, Turističke organizacije, Agencije za razvoj i Timočkog kluba.

Svi mediji koji preuzmu tekst, fotografije ili video, dužni su da navedu izvor – Timočka (timocka.rs). Ukoliko preuzimaju kompletan tekst i fotografije, veći deo teksta, ili je preneta integralna vest, u obavezi su da navedu izvor i postave link ka toj vesti.

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

POSTAVI ODGOVOR

molimo unesite svoj komentar!
ovde unesite svoje ime

Društvene mreže

24,193PratilacaLajkuj
4,182PratilacaZaprati
1,252PratilacaZaprati
222PratilacaBaci sub