Тимочка КрајинаКњажевац„Тозин лонац” у Књажевцу 23. јуна

„Тозин лонац” у Књажевцу 23. јуна

Манифестација „Тозин лонац” у Књажевцу

У Књажевцу ће бити одржана кулинарска чаролија 8. „Тозин лонац”, посвећена великом археологу и научнику Светозару Јовановићу Този у четвртак, 23. јуна 2022.

Манифестација ће бити одржана на базену у Књажевцу. Долазак екипа заказан је за 09:00 часова, након чега следи радни доручак и припремање јела. Између 14:00 и 14:30 сати следи жирирање, као и проглашење првог, другог и трећег места. После тога, заказан је заједнички ручак.

Удружење за неговање традиције „Извор” бави се очувањем нематеријалне и културне баштине, а чува и успомену на овог научника, који је између осталог волео и домаћа јела.

Ове године Књажевац ће бити домаћин гостима из Сврљига, Алексинца, Кормана, а по први пут такмичи се и Сокобања.

Сви они који желе да учествују, потребно је да пријаве доставе у Удружењу „Извор”. Такође, током пријаве, неопходно је да такмичарска екипа има своје име, као и да пријави своју кулинарску чаролију, односно јело са којим ће се представити на „Тозином лонцу”. Организатор обезбеђује столове и огрев, а такмичари намирнице.

Манифестацију организује Удружење „Извор”, уз подршку општине Књажевац, Завичајног музеја Књажевац, Туристичке организације, Агенције за развој и Тимочког клуба.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб