Тимочка КрајинаБорУ Бору почела изградња прве фазе Аква парка

У Бору почела изградња прве фазе Аква парка

У Бору почела изградња прве фазе Аква парка

Градоначелник Бора Александар Миликић са сарадницима обишао је прву фазу радова на изградњи Аква парка у Бору.

У Бору почела изградња прве фазе Аква парка

Првом фазом предвиђена је реконструкција платоа, билетарнице, базена и постављање нових тобогана. Изградња целог комплекса Аква парка има пет фаза.

Александар Миликић – градоначелник Бора

„Дефинитивно овај део града постаје интересантан свим грађанима и ново градско језгро. Као што смо и обећали 2022. године, у склопу базена Спортског центра ‘Бобана Момчиловић Величковић’, почели смо са изградњом прве фазе аква парка, која ће бити завршена до краја ове године. Изградња целог комплекса Аква парка има пет фаза, а прва фаза подразумева реконструкцију платоа испред улаза на базен, билетарницу, базене и постављање нових тобогана. На близу два и по хектара површине биће изграђено седам нових базена који укључују дечију зону, базен са вештачким таласима, хидромасажни и рекреативни базен. Верујем да ће Аква парк постати незаобилазна дестинација за туристе, не само из Србије већ и земаља из нашег окружења“ истакао је Миликић.

Радови на изградњи прве фазе Аква парка биће завршени до краја ове године.

У Бору почела изградња прве фазе Аква парка

У наредном периоду предстоји санација крова затворених базена и реконструкција вентилације. За месец и по дана, у непосредној близини требало би да почне изградња новог Шопинг центра. То ће уз нови Спортско-рекреативни комплекс у насељу Металург, као и планирану изградњу нове болнице и Европског вртића бити препознатљива обележја новог градског језгра Бора.

У Бору почела изградња прве фазе Аква парка

Према Миликићевим речима, биће реконструисан и биоскоп „Звезда“, а ради се и на формирању градског позоришта које би радило у објекту Музичке школе.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,793ПратилацаЛајкуј
4,385ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб