Тимочка КрајинаБорУ фебруару стање јавне безбедности на подручју ПУ Бор било је повољно

У фебруару стање јавне безбедности на подручју ПУ Бор било је повољно

Полицијска управа Бор

Стање јавне безбедности на подручју које покрива Полицијска управа у Бору, узимајући у обзир основне показатеље, може се оценити повољно током фебруара месеца 2024. године.

На територији коју покрива Полицијска управа у Бору, регистровано је укупно 110 кривичних дела (седиште Полицијске управе – 47, Полицијска станица Неготин – 30, Полицијска станица Кладово – 23, док је најмањи број кривичних дела регистрован на подручју Полицијске станице Мајданпек – 10), што представља повећање укупног броја кривичних дела за 18 % у односу на исти месец претходне године (93). Од укупног броја кривичних дела, 53 извршена су од стране познатог извршиоца, 44 од стране непознатих извршиоца, а у 13 случаја извршиоци кривичних дела ухваћени су на делу. Оперативним радом полицијских службеника расветљено је 34 кривичних дела са непознатим извршиоцем, односно 77 %. Из области општег криминалитета регистровано је 101, привредног криминалитета 7, високотехнолошког и еколошког криминалитета по једно кривично дело. Највећи број извршених кривичних дела је из области имовинских деликата. На подручју Полицијске управе у Бору, током фебруара месеца није било регистрованих кривичних дела Тешко убиство, Убиство и Убиство у покушају.

Од стране полицијских службеника предузете су све мере на откривању и заплени наркотика. Реализована је једна заплена опојних дрога којом приликом је заплењено је 99 грама кокаина.

Регистровано је 19 прекршаја из области јавног реда и мира (седиште Полицијске управе – 9, Полицијска станица Неготин – 6 и Полицијска станица Мајданпек – 4). Није било нарушавања јавног реда у већем обиму, као ни забрана јавних окупљања. Број прекршаја против јавног реда и мира у фебруару месецу је незнатно већи у односу на исти месец претходне године (15).

У току фебруара месеца 2024. године, одржана су 8 јавних окупљања, на којима је било присутно 720 лица. Није било непријављених, забрањених и прекинутих скупова.

У току фебруара 2024. године догодиле су се 24 саобраћајне незгоде, од којих је 14 са материјалном штетом и 10 са настрадалим лицима, док погинулих лица није било. У саобраћајним незгодама седам лица задобило је тешке телесне повреде, док је лакше повређено 10 лица. Активностима полицијских службеника откривено је и санкционисано 1.516 прекршаја.

Фактори који су најчешће утицали на изазивање саобраћајних незгода су: погрешно извођење радњи у саобраћају од стране возача, предузимање непромишљених радњи од стране возача, пропусти возача због неискуства, непримереног и непрописног понашања и др.

Због управљања возилом под дејством алкохола са количином преко 1,2 промила, под дејством психоактивних супстанци и одбијања алкотестирања, према 13 возача примењена је мера задржавања.

Током месеца фебруара реализовано је 93 наредби надлежних судова и других државних органа, 16 потерница и ухапшено је 14 лица. Реализовано је 19 потрага за лицима. Извршено је 6.309 провера идентитета лица, пружено 11 полицијских помоћи државним органима и организацијама, извршене су 242 безбедносне провере.

У току фебруара 2024. године, издата је 1.264 биометријска лична карта, 457 путних исправа, 1.178 возачких дозвола и 897 саобраћајних дозвола, стоји у саопштењу.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,400ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб