Тимочка КрајинаЗајечарУ Позоришном музеју у Зајечару отворена изложба илустрација “Одрази фантазије”

У Позоришном музеју у Зајечару отворена изложба илустрација “Одрази фантазије”

У Позоришном музеју у Зајечару отворена је изложба илустрација академске уметнице Олге Михаиловић под називом “Одрази фантазије”.

Супротстављеношћу, али и симбиозом мушког и женског принципа, свет илустрација Олге Михаиловић показује да снага не подразумева одсуство нежности, али и да нежност није исто што и одсуство снаге.

„Свет имагинације не подразумева бежање од емоција из реалног света, као и да реални свет, коме припадају уметничке творевине талентоване уметнице, најпре настаје у имагинацији“ рекла је, поред осталог, отварајући изложбу историчар уметности Марија Симоновић.

Присутни су уживали, како у изложеним делима тако и у поезији Ане Бретшнајдер, глумице зајечарског позоришта и у звуцима гитаре Маше Урсуловић, ученице петог разреда Основне музичке школе „Стеван Мокрањац“ у Зајечару.

Олга Михаиловић рођена је 1994. године у Београду, где је завршила Средњу школу „ТехноАрт“ и стекла звање јувелира. На Факултету ликовних уметности у Београду је завршила мастер и докторске академске студије, на одсеку графике са темом стрипа. Добитница је Прве награде за најбољи стрип сценарио на Балкану ове године. Тренутно се бави стриповима и илустрацијом, као и радом у Хуманитарној организацији „Дечје срце“.

Изложба илустрација академске уметнице Олге Михаиловић у Позоришном музеју може се разгледати до 5. јануара 2024. године, радним данима, од 09:00 до 15:00 сати.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,793ПратилацаЛајкуј
4,385ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб