Тимочка КрајинаЗајечарУ препуној сали зајечарског позоришта одржана премијера филма „Траг дивљачи”

У препуној сали зајечарског позоришта одржана премијера филма „Траг дивљачи”

Премијера филма „Траг дивљачи” у Зајечару

У препуној сали зајечарског позоришта, само неколико дана после београдске премијере, синоћ је одржана веома успешна зајечарска премијера филма „Траг дивљачи” у режији Ненада Павловића.

Након пројекције публици су се поклонили редитељ Ненад Павловић и глумци: Радивоје Буквић, Милена Павловић и Милан Чучуловић. Протагонисте филма гледаоци су наградили громогласним аплаузом. Радња филма прати перспективног новинара у комунистичкој Југославији 1979. године, који истражује свирепо политичко убиство у малом руралном месту, само да би се нашао уплетен у мрачну породичну драму препуну скривених тајни кроз вековну традицију насиља.

Заједно са Ђорђем Милосављевићем и Димитријем Војновим, Ненад Павловић потписује и сценарио филма који је писан по мотивима прозе његовог оца Живојина Жике Павловића, једног од најзначајнијих југословенских књижевних и филмских аутора. У изјави за медије Ненад истиче да дела Жике Павловића нису једноставна за адаптацију, јер се он бавио и филмовима и књижевношћу, па није имао потребе да ствара сценарио. Такође и емотивно му је било тешко да ради адаптацију дела свог оца, али је задовољан што је у томе успео.

Ликови у филму су из опуса „Дивљи ветар” Живојина Павловића који прати породицу Јотић од краја 19. до 80-тих година 20. века. Према речима Павловића, постојеће написане судбине и односи ликова су адаптирани и на то је додата крими прича односно заплет.

Носилац насловне улоге у филму Радивоје Буквић који тумачи лик новинара Југослава Буцала, одушевљен је гостопримством и природним лепотама источне Србије, са којом се први пут сусрео приликом снимања филма. Истиче да му лик Југослава није тешко пао јер је од стране редитеља педантно написан тако да није било места импровизацији. Са снимања носи лепе утиске и нада се да ће брзо да се врати у наш крај.

„Играти по делу мог оца није нимало лако али на тај начин ја осећам његов дух, његово присуство. Што се тиче лика Сибинке, она је заиста из ових крајева што сте могли видети по њеном акценту, духу, тој врцавости коју поседује и самим тим та улога са собом носи бројне похвале управо из разлога што је животна, шаролика и духовита”, истакла је у изјави за медије Жикина ћерка, глумица Милена Павловић.

Глумац Милан Чучуловић који у филму тумачи лик инспектора Мишића наглашава да је искуство са снимања фантастично и да носи јако лепе утиске и из Књажевца и из Зајечара.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,846ПратилацаЛајкуј
4,398ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб