ДруштвоВремеУ Србији топлије, уз смену сунчаних и облачних интервала

У Србији топлије, уз смену сунчаних и облачних интервала

Град Зајечар – Попова плажа

У Србији топлије, променљиво време, уз смену сунчаних и облачних интервала. У брдско-планинским пределима изолована појава краткотрајне кише или пљуска. Дуваће слаб ветар, у Војводини и умерен, углавном јужних праваца. Током наредних седам дана очекује се претежно сунчано и све топлије време. Најнижа температура од 4 до 9 степени, а највиша од 10 степени до 21 степен.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 6, максимална дневна до 20 степени. Дуваће слаб ветар, југозападног правца. Сутра сунчано и топлије. Најнижа температура 6, највиша око 21 степен.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Биометеоролошка ситуација повољно ће утицати на особе са хроничним обољењима.

Опрез се и даље саветује срчаним болесницима.

У виду метеоропатских реакција могући су поспаност и пад концентрације.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују суви коловози.

Саобраћај је умереног интензитета, поподне се очекују веће гужве.

У планинским пределима присутан је ризик од одрона, а опрез је неопходан на путевима кроз клисуре, тунеле и усеке.

У Тимочкој Крајини путеви су суви. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали и у клисури Коренатац. 

  • До 30. јуна 2024. године, у периоду од 07:00 до 17:00 часова, изводиће се радови на рехабилитацији државног пута првог Б реда број 37, деоница Бор – Вражогрнац. У зони радова саобраћај ће се одвијати наизменичним пропуштањем возила и биће регулисан семафорима. Радови ће бити обезбеђени адекватном саобраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Изводе се радови на државном путу II Б реда број 398, на деоници Брусничка петља – Брусник (од км 17+900 до км 24+750). Током извођења радова, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Планирани завршетак радова је 1. јуна 2024. године. Радови су обезбеђени адекватном сабраћајном сигнализацијом и опремом.
  • Услед оштећења коловоза на снази је измена режима саобраћаја на државном путу II А реда број 222, деоница Кална-Јабучко Равниште, у близини Бабиног зуба. Саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила а постављена је привремена саобраћајна сигнализација као и баријере са знацима сужења коловоза и првенства пролаза.
  • Услед активирања клизишта на државном путу II Б реда број 396, деоница Поречки мост – Мироч, саобраћај се одвија наизменичним пропуштањем возила. Моле се учесници у саобраћају да поштују постављену привремену саобраћајну сигнализацију и да прилагоде брзину кретања условима на путу.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима нема дужих задржавања. На теретним терминалима на излазу из Србије задржавања: на Хоргошу 360 минута; на Батровцима 240 минута; на Сремској Рачи 180 минута; на Келебији 60 минута. На Прешеву на улазу задржавање за теретна моторна возила је 120 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,848ПратилацаЛајкуј
4,390ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб