ДруштвоВремеУ току дана ведро и претежно сунчано, до 20 степени

У току дана ведро и претежно сунчано, до 20 степени

Град Зајечар – Центар

У Србији ујутру по котлинама, низијама и у долинама река магла или ниска облачност, која ће се понегде задржавати и пре подне, а у току дана претежно сунчано и топлије. Ветар слаб, у кошавском подручју умерен југоисточни. Најнижа температура од 0 до 8, највиша дневна од 15 до 20 степени.

У Зајечару сунчано. Минимална температура 6, максимална дневна око 17 степени. Дуваће слаб ветар, североисточног правца. Сутра сунчано и без падавина. Најнижа температура 5, највиша до 18 степени.

БИОМЕТЕОРОЛОШКА ПРОГНОЗА

Побољшање биометеоролошке ситуације за већину хронично оболелих.

Извесна опрезност се саветује астматичарима и срчаним болесницима.

Метеоропатске реакције су могуће у виду главобоље и поспаности.

АМСС

Ауто-мото савез Србије (АМСС) саопштио је да возаче у Србији очекују понегде влажни коловози, а магла на неким деоницама смањује видљивост.

На бројним путевима у току су радови уз измене у режиму саобраћаја, па се саветује додатна пажња.

Саобраћај је умереног интензитета. Присутна је местимично опасност од одрона.

У Тимочкој Крајини путеви су суви до местимично мокри. Повремени ситни одрони могући су дуж свих нестабилних камених косина, у клисурама, усецима, засецима, најизраженији су на Ђердапској магистрали, у клисури Коренатац и на Бабином зубу. На планинским превојима местимично има магле, па је видљивост смањена до 50 метара. Радови су у току на путу Параћин – Зајечар, радови на санацији коловоза до 10. новембра 2022. од 07:00 до 16:00 сати, уз наизменично пропуштање возила.

Према последњим информацијама добијеним од Јавног предузећа „Путеви Србије”, на наплатним станицама на ауто-путевима у Србији нема задржавања возила.

Према информацијама Управе граничне полиције добијеним у 07:30 часова, на граничним прелазима на путничким терминалима тренутно нема задржавања. На теретним терминалима на граничним прелазима на излазу из Србије: на Келебији 240 минута; на Хоргошу 180 минута; на Шиду и Батровцима 120 минута.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,801ПратилацаЛајкуј
4,396ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб