Тимочка КрајинаЗајечарУ Великом Извору одржана 15. Међуокружна смотра сеоских фолклорних ансамбала у кореографисаном...

У Великом Извору одржана 15. Међуокружна смотра сеоских фолклорних ансамбала у кореографисаном фолклору „Потекла вода студена”

Одржана 15. Смотра народног стваралаштва града Зајечара „Потекла вода студена” у Великом Извору

У Великом Извору код Зајечара, синоћ је одржана 15. Међуокружна смотра сеоских фолклорних ансамбала у кореографисаном фолклору „Потекла вода студена”.

Ово је други пут да се на овој смотри врши селекција фолклора за Републичку смотру у Кличевцу код Пожаревца, коју организује Централни савез аматера у култури Србије.

У веома јакој конкуренцији 12 Културно-уметничких друштава са подручја Зајечарског и Борског округа са преко 300 учесника, селектор Централног савеза Зоран Катић предложио је да у Кличевцу наступе КУД-ови „Зоран Гајић” из Рготине и „Ђура Јакшић” из Сумраковца. Катић је такође предложио да на манифестацији Крајински обичаји у Штубику наступе КУД-ови „Ђорђе Генчић” из Великог Извора и „Граничар” из Халова.

Манифестацију је отворила Елена Матковић, градска већница за културу.

Организовани су и традиционални дефиле и заједничко коло учесника манифестације.

Организатор смотре је Установа Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић”, Зајечар у сарадњи са Месном заједницом Велики Извор и Централним савезом аматера у култури Србије, а покровитељ је Град Зајечар.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,736ПратилацаЛајкуј
4,360ПратилацаЗапрати
1,263ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб