Тимочка КрајинаЗајечарУ Зајечару одржана акција „Трка за срећније детињство” у организацији Црвеног крста

У Зајечару одржана акција „Трка за срећније детињство” у организацији Црвеног крста

Акција „Трка за срећније детињство” у Зајечару

У Зајечару је одржана акција „Трка за срећније детињство”, коју је организовао Црвени крст Зајечар у сарадњи са Градском управом Зајечар, Спортским савезом града Зајечара, „Миленијумом”, Удружењем „Драги људи” и основним школама у Зајечару.

Акција „Трка за срећније детињство” у Зајечару

Трка је одржана у пешачкој зони између ОШ „Љуба Нешић” и ОШ „Десанка Максимовић”, а учествовали су сви учесници од предшколаца до петог разреда, који су предходног дана освојили прво место у свим категоријама. Након трке додељене су захвалнице, медаље и ваучери најбоље пласираним учесницима.

Ивана Ћебић – градски већник града Зајечара за јавно здравље, заштиту деце, борачка и инвалидска питања

„Драго ми је што смо се окупили овде да дамо подршку нашим финалистима и захваљујем се у име градоначелника Зајечара и у своје лично име свима који су узели учешће у овој хуманитарној акцији. Овим смо сви заједно показали да имамо исти циљ, а то је срећније детињство. Сав приход од прикупљеног новца, биће коришћен за помоћ деци и младима из социјално угрожених породица. Када живимо у времену савремених технологија, где доста деце проводи време уз мобилне телефоне и компјутере, добро је што се кроз спортске активности промовишу и развијају хумане вредности и што се одазвао велики број деце. Локална самоуправа ће наставити и у будућности да подржава овакве акције и надам се да ће их бити више на територији нашег града”, истакла је Ивана Ћебић, чланица Градског већа у Зајечару.

Акција „Трка за срећније детињство” у Зајечару

Акција „Трка за срећније детињство” у Зајечару

Акција „Трка за срећније детињство” у Зајечару

„Трка за срећније детињство” је једна од традиционалних, најмасовнијих и најшире прихваћених реакреативно-хуманитарних активности Црвеног крста, намењена подмладку и омладини. Ова активност има за циљ да међу младима у основним школама подстакне хуманост и промовише здраве стилове живота.

Владан Марковић – секретар Црвеног крста Зајечар

„’Трка за срећније детињство’ нема такмичарског значаја, јер се ради о хуманитарној акцији. Првог дана трчало је око 1.200 деце, а у финалу њих 60. Ми смо њиховим доласком на старт испунили наш циљ. Захваљујем се свима који су помогли, а малишани ће на овај начин помоћи својим вршњацима, а ово је само једна акција Црвеног крста Зајечар у низу током октобра”, рекао је Владан Марковић, секретар Црвеног крста Зајечар.

Акција „Трка за срећније детињство” у Зајечару

Акција „Трка за срећније детињство” у Зајечару

Акција „Трка за срећније детињство” у Зајечару

Црвени крст Зајечар у складу са календаром активности Црвеног крста Србије организовао је ову акцију у октобру месецу. Слоган трке је „Имамо циљ – Дођи на старт”.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,847ПратилацаЛајкуј
4,397ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб