Тимочка КрајинаЗајечарУ Зајечару одржана смотра механизације зимске службе

У Зајечару одржана смотра механизације зимске службе

У Зајечару одржана смотра механизације зимске службе

У Предузећу за путеве „Штрабаг” д.о.о. – Огранак ПЗП „Зајечар” одржана је смотра механизације, како би се показала припремљеност за радове на овогодишњем зимском одржавању.

У Зајечару одржана смотра механизације зимске службе У Зајечару одржана смотра механизације зимске службе

За предстојећу зимску сезону спремно је довољно и ризле и соли, рекао је Ненад Стошић, руководилац зимског одржавања државних путева „Штрабаг” д.о.о. – Огранак ПЗП „Зајечар”.

У Зајечару одржана смотра механизације зимске службе

„Компанија ‘Штрабаг’ д.о.о. – Огранак ПЗП „Зајечар” задужена је за одржавање путева И и ИИ реда на територији источне Србије. У питању је путна мрежа од 1500 километара државних путева. За свако зимско одржавање постоји оперативни план зимске службе, а то подразумева потребан број особља и механизације и материјала који су неопходни за зимско одржавање. Обавеза нашег предузећа је да у зимском периоду чистимо снег са коловоза и спречавамо стварање поледице на коловозу. Постоји 10 пунктова одржавања у источној Србији, Зајечарски и Борски управни октруг и делова општина Параћин, Сврљиг и Жагубица. Сваки пункт је опремљен са једним путарским возилом. Обезбеђено је 6.000 тона индустријске соли и више од 8 хиљада тона камене ризле“, поручио је Стошић.

У Зајечару одржана смотра механизације зимске службе

Он напомиње да ће се чишћење путева од снега обављати по приоритетима, односно да ће прво бити очишћени путеви I и II реда, а потом и III реда.

Зимско одржавање путева почиње 1. новембра ове године и завршава се 31. марта наредне године.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,849ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб