Тимочка КрајинаЗајечарУ Зајечару премијерно изведена комедија за децу "Мала новогодишња бајка"

У Зајечару премијерно изведена комедија за децу „Мала новогодишња бајка“

У пуној сали зајечарског позоришта премијерно је одиграна урнебесна комедија за децу „Мала новогодишња бајка“, по тексту и у режији Фуада Табучића.

Најмлађа публика и њихови пратиоци сјајно су се забавили, али су и учествовали у представи помажући јунацима да пронађу права решења за разне проблеме.

„Одавно су прави позоришни посленици схватили да позориште не може у потпуности променити Свет и свет. Али је дужно да стално подсећа на позитивне и негативне појаве у друштву. Пролазећи кроз живот данашњице и све оно што нас окружује, имали смо потребу да створимо представу којом ће кроз бајку брће Грим, ‘Црвенкапу’, подсетити децу на лепоту другарстава, основна правила у саобраћају, како се понашати у случају вршњачког насиља…. Бајка је само основна прича око које је су смештене све ове друге теме, а могла је то бити и било која друга бајка, јер психолози и педагози, са којима смо се консултовали, сматрају да ће деца много лакше прихватити ове остале теме ако оне буду проткане кроз њима већ добро знану причу, а сама прича је овим освежена и добила је неки другачији, данашњем детету ближи облик. Мића и Деда Мраз, јунаци ове наше приче, покушаће Цацу (на први поглед бахату и неваспитану девојчицу, а у ствари дете коме недостаје љубави јер су јој родитељи исувише заузети, па она само грубостима привлачи пажњу) науче новим лепим животним лекцијама тако што ће заједно са децом испричати добро познату бајку, али стављајући Цацу у разне ситуације и проблем на које може да наиђе на путу од куће до шуме и од шуме до бакине куће и да их при том, заједнички са децом, решавају. Све ово је смештено у жанр Buffo комедије за децу (пуно сценског покрета, гегова, акробација…) због чега ће ова представа бити интересантна ширем узрасном дијапазону“ рекао је редитељ Фуад Табучић.

У представи играју: Јован Вељковић, Миња Јовановић и Бранислав Мијатовић.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб