ВестиУблажавају се мере: Од данас отворени паркови и шеталишта, наредне недеље градски...

Ублажавају се мере: Од данас отворени паркови и шеталишта, наредне недеље градски превоз, кафићи и ресторани…

Насеље Попова плажа у Зајечару

На редовној конференцији за новинаре о корона вирусу објављена су додатна ублажавања мера, а неке од њих ступају на снагу већ данас. Епидемиолог Бранислав Тиодоровић је рекао да су одлуке о ублажавању мера донете једногласно.

Већ од данас, 28, априла, паркови и шеталишта могу да буду отворени. Они који се у њима налазе морају да буду на одговарајућем растојању и да се придржавају свих препорука превенције.

Такође, од данас се дозвољавају и тренинзи на отвореном што је значајно за спортисте. Потребно је придржавање препорука које је Кризни штаб утврдио. Овом мером се обезбеђује да сви спортови на отвореном могу да буду у припреми. Накнадно ће се донети одлука у вези са спортовима у затвореном простору, рекао је Тиодоровић.

Од 4. маја се омогућава обезбеђивање градског саобраћаја у Новом Саду и Крагујевцу, а од 8. маја у Београду и Нишу. У аутобусима се неће укључивати климатизација.

Од 4. маја се омогућава друмски и железнички међуградски саобраћај уз придржавање свих мера.

Истог дана могу да раде и ресторани и кафићи. У баштама ће то бити могуће уз поштовање мера социјалног дистанцирања и коришћење заштитних средстава, а посебне препоруке се односе на затворени простор.

Од 8. маја могу да почну да раде тржни центри уз велику дозу опреза, посебно када је реч о броју корисника и поштовању дистанце.

Од 11. маја ће се, због потребе да привреда крене, омогућити рад вртићима и продуженим боравцима у школама.

Од 18. маја ће се успоставити авионски превоз, према препорукама европских и светских агенција и уз сагледавање епидемиолошке ситуације.

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,762ПратилацаЛајкуј
4,389ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб