ВестиУченица зајечарске Гимназије Анђела Бешир у тиму најбољих физичара Србије

Ученица зајечарске Гимназије Анђела Бешир у тиму најбољих физичара Србије

Младен Шљивовић и Анђела Бешир
Фото: Гимназија Зајечар

Ученица Гимназије Зајечар Анђела Бешир постала је део тима који ће представљати Србију на Међународном турниру младих физичара.

Анђела је заједно са својим тимом, који су чиниле Анђела Ћирић и Миа Шолак, освојила прво место на  одржаном турниру младих физичара. Ово такмичење је специфично по томе што ученици добијају проблеме из физике за које морају да развију теорију, поставе хипотезе, а потом и осмисле и реализују експерименте.

Током претходних месеци Анђела и њен тим радили су на задацима попут резонанце у ребрастом цреву, падајућег торња, Саксонске чиније, дужине слободног лета карте и другим.

Битно је напоменути да тимови поред улоге презентера имају и улогу критичара и покушавају да пронађу пропусте и недостатке у експериментима других тимова кроз научну дебату.

После вишемесечног рада преостала су четири тима која су се данас борила за место у тиму који ће на јесен, ако прилике дозволе, путовати у Грузију, а као најбољи се показао тим у коме се нашла и наша ученица.

Тиме је Гимназија и поред прекида такмичења успела да настави сјајну традицију својих физичара.

Све честитке Анђели и њеном ментору Младену Шљивовићу!

Сви медији који преузму текст, фотографије или видео, дужни су да наведу извор – Тимочка (timocka.rs). Уколико преузимају комплетан текст и фотографије, већи део текста, или је пренета интегрална вест, у обавези су да наведу извор и поставе линк ка тој вести.

Društvene mreže

24,790ПратилацаЛајкуј
4,387ПратилацаЗапрати
1,264ПратилацаЗапрати
222ПратилацаБаци суб